Hava Durumu

Pekin'de sürücüsüz taksi hizmeti başladı

Dünyanın önde gelen otonom sürüş teknolojisi şirketi Pony.ai ve Baidu, Çin'in Pekin kentinde halkın ilk kez sürücüsüz robotaksi deneyimleyebileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2022 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2022 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pekin'de sürücüsüz taksi hizmeti başladı

Baidu ve Pony.ai, sürücüsüz taksi hizmeti sunma izni aldı. Robotaksilerdeki sürücü koltuğunda bir sürücüye ihtiyaç duyulmasa da, arabada bir gözetmen bulunması hala gerekli.

Otonom taksi hizmeti için önemli bir adım

Baidu ve Pony.ai henüz Pekin genelinde faaliyet gösteremiyorlar ve yaklaşık 300.000 kişinin yaşadığı Yizhuang'da 60 kilometrekarelik bir alanla sınırlılar. CNBC'ye göre Baidu bölgeye 10 otonom araç yerleştirebilirken, Pony.ai sadece dört araç çalıştırabiliyor. Her iki şirket de yollardaki araç sayısını artırmayı planlıyor ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil.

Pekin yöneticileri, Baidu ve Pony.ai'nin geçen Kasım ayında Yizhuang bölgesindeki robot taksi hizmetleri için ücret almalarına izin vermeye başladı. Yayınlanan bilgilere göre yolcular, Baidu'nun Apollo Go uygulaması aracılığıyla 10.00-16.00 saatleri arasında veya Pony.ai PonyPilot Plus uygulaması aracılığıyla 09.00-17.00 saatleri arasında robotik taksi çağırabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.