Hava Durumu

SEO nedir? Nasıl yapılır?

Günümüzde işletmelerin web ortamında rakipleri arasından sıyrılmasını sağlayan en önemli etken SEO yani arama motoru optimizasyonudur. Dünya genelinde internet kullanımının çok büyük bir hızla artması SEO hizmeti ve SEO çalışmalarına duyulan ihtiyacın artmasının en önemli nedenidir.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2022 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
SEO nedir? Nasıl yapılır?

Atalay Sıdar tarafından kurulan Simur Digital başarılı ve işletme özelinde planlanan SEO hizmeti ile SERP sıralamalarında zirveyi hedefleyenlerin ilk tercihi olmaya devam etmektedir.

İnternet kullanıcıları arama motorlarında her gün milyarlarca arama yapmakta ve genellikle ilk sayfada karşılarına çıkan web sitelerini ziyaret etmeyi tercih etmektedir. Bunun doğal sonucu olarak, yapılan anahtar kelime aramalarında üst sıralarda yer alan web siteleri kısa sürede yüksek organik trafiğe sahip olmaktadır. Web sitelerinin popülerliğini artırma noktasında önemli bir rol üstlenen SEO çalışmaları aynı zamanda çok daha geniş kitlelere ulaşılmasına da büyük katkı sağlamaktadır.

Arama motorlarında organik trafik genellikle ilk sayfada ve üst sıralarda yoğunlaşır. Üst sıraları garantilemenin en etkili yolu ise başarılı SEO çalışmalarıdır. Bu nedenle SEO çalışmalarının web sitelerinin geniş müşteri kitlelerine ulaşmasında kritik bir rol oynadığı kolaylıkla söylenebilir.

SEO’nun ortaya çıkmasının en önemli nedenlerinden biri Google’ın organik sitelere verdiği önemin anlaşılmasıdır. Özgün makaleler web sitelerinin arama motoru sorgularına ilişkin sıralamalarda üst sıralarda yer almasını sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Çünkü Google kopya içerik olmayan yani özgün içeriğe sahip web sitelerini tespit etmekte ve arama motoru sorgulamalarında üst sıralarda yer vermektedir.

SEO çalışmaları sayesinde web sitelerinin içeriklerinin organik hale getirilmesi sağlanabilir. Diğer yandan web sitelerinin organik trafiklerinin artırılması da SEO çalışmalarının en önemli unsurları arasında yer alır. Web siteleri için tıklanma sayıları kadar önemli olan bir diğer unsur ziyaretçilerin web sitesinde geçirdikleri sürenin artırılmasıdır. Tüm bu noktaların değerlendirilmesi sonucunda markalaşmaya giden en etkili yolun SEO çalışmaları olduğu söylenebilmektedir.

SEO Süreci Nasıl Planlanır?

SEO hizmeti kapsamında işletmeler sunulan profesyonel çözümlerin ilk adımı web tasarım sürecidir. Web sitesi çalışmalarının ilk aşamasında SEO tabanlı tasarımlar kullanılması hedeflenen başarıyı da beraberinde getirmektedir. Web sitesinin SEO tabanlı olması bu alanda yapılan çalışmaların başarılı olmasında önemli br role sahiptir. SEO tabanlı olmayan amatör siteler ile arama motorlarında etkili sonuçlar alınması mümkün değildir.

Web sitelerinde ürünlerin açıklama bölümleri ile diğer bölümler ne kadar organik olursa web sitesi Google nezdinde o kadar değer kazanacaktır. Sektörel aramalarda ilk sıralarda yer almak web sitelerinin ziyaretçi sayısını aynı oranda artıracaktır.

SEO çalışmaları kapsamında anahtar kelimelerle hazırlanan makaleler en önemli veriler olma özelliğine sahiptir. Özgün makaleler yazılabilmesi için anahtar kelimeler doğru bir şekilde tercih edilmelidir. Bu kapsamda ilk olarak sektörle ilgili anahtar kelimeler doğru bir şekilde tespit edilmelidir. Anahtar kelimelerin makale içerisinde kullanılması arama sonuçlarında üst sıralarda yer almayı sağlayacaktır. Bununla birlikte SEO uyumlu makalelerde anahtar kelimelerin fazla kullanılması spam olarak algılanmasına neden olabilir. Anahtar kelimeler paragrafın başında ve sonunda kullanılmamalıdır. Aynı zamanda kalın yazı tipi tercih edilmeli ve ek almadan yer verilmelidir. Ara başlıklar da mutlaka anahtar kelime ile ilgili olmalıdır. Bu kurallara göre hazırlanan özgün makaleler Google nezdinde değerli olurlar. Web sitelerinin popülerliğinin artırılması için özgün makale çalışmalarının bu kurallar çerçevesinde hazırlanmasına özen gösterilmelidir.

Makalelerin özgün ve organik olması kadar düzenli bir şekilde yenilenmesi de arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkmayı sağlayacaktır. Ayrıca bu noktada web sitesinin tıklanma sayısı, veri trafiği ile ziyaretçilerin web sitesinde kalma süresi de etkili unsurlar olarak kabul edilmektedir.

Anahtar kelimelerin kalın yazı tipi ile yazılması Google’ın dikkatini çeken unsurlar arasında yer alır. Google arama motoru botları, anahtar kelime arama işlemleri sırasında saniyeler içerisinde milyonlarca web sitesini tarar. Tarama işlemi sonucunda da anahtar kelimelerin yer aldığı siteleri kısa bir süre içinde tespit ederler.

Neden Profesyonel SEO Hizmeti Alınmalı?

SEO dünyasında başarılı olmak için yapılacak çalışmalar profesyonelce planlanmalıdır. Çünkü doğru anahtar kelime tespiti, özgün makalelerin hazırlanması, paylaşılması ve web sitesinin gerekli platformlarda tanıtılması uzmanlık isteyen süreçlerdir.

SEO hizmeti temelde SEO ve proje yönetimi, en uygun SEO araçlarının belirlenmesine yönelik analizler, projelerin izlenmesi gibi pek çok farklı süreci kapsayan ayrıntılı bir çalışmalar bütünüdür. SEO hizmeti web sitelerine doğru zamanda doğru trafiğin doğru kullanıcılarla alınması ve web sitesinde gerekli iyileştirmelerin SEO uzmanları tarafından düzenli şekilde yapılmasını kapsar. Bu işlemlerin en doğru şekilde yürütülebilmesi için SEO uzmanlarının kontrolünde SEO danışmanlığı hizmetleri alınmalıdır.

SEO hizmeti kapsamında web sitelerinin arama motorlarında en iyi sıralamaları elde etmesi amacıyla gerekli görülen yönlendirmeler yapılır. Bunlar arasında web sitesinin yapısı hakkında öneriler sunmaktan içerik pazarlamasına ve rakip sitelerin analizinden kullanıcı deneyimine yönelik öneriler hazırlanmasına kadar birçok farklı çalışma yer alır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.