Hava Durumu

Teksas’ın Fort Worth şehri, Bitcoin madenciliği yapacak

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Fort Worth şehrinden Bitcoin (BTC) madenciliği hamlesi ile gündeme geldi. Şehrin Belediye Başkanı Mattie Parker, Bitcoin madenciliğine başlayacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teksas’ın Fort Worth şehri, Bitcoin madenciliği yapacak

ABD eyaleti Teksas’ın Fort Worth şehrine, Teksas Blockchain Konseyi tarafından 3 adet Bitmain Antminer S9 madencilik ekipmanı bağışlandı. Fort Worth şehri, bu ekipman ile Bitcoin madenciliği yapmaya hazırlanıyor. 

Fort Worth Belediye Başkanı Mattie Parker; işletim maliyetinin, şehrin bilançosuna dahil edilecek olan Bitcoin’ler tarafından dengeleneceğini söyledi. Ayrıca belirtmek gerekirse şehir eğer Konsey’den bağış almasaydı Bitcoin tutma konusunda tarafsız kalacaktı.

Belediye başkanı ayrıca, Bitcoin madenciliği fikrinin, risk sermayesinin yüzde 80’inin esas olarak teknolojiye harcandığını ve kripto para biriminin şu anda bunun merkezinde olduğunu vurguladı. Fort Worth şehrinin Bitcoin‘i benimsemesi aslında kâr odaklı değil ancak belediye yönetiminin Bitcoin madenciliği yapması tüm şehirler için bir örnek niteliğinde olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.