Hava Durumu

Aile içi aktivitelerin artırılmasının çocuklar üzerindeki etkileri

Özellikle ebeveynler için hayat çok yoğun geçiyor. Her geçen gün yapılacaklar artıyor ve bu işlerin çoğu birlikte geçirilen aile zamanından öncelikli gibi görünüyor. Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki çocuklarla düzenli bir şekilde evde kaliteli zaman geçirmek büyük önem taşıyor. Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, çocuklarınızla birlikte yapacağınız aktivitelerin kazandıracağı sınırsız faydaları sizler için anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2022 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2022 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aile içi aktivitelerin artırılmasının çocuklar üzerindeki etkileri

Çocuklarınızla bağ kurmak önemlidir, bu bağın sağlıklı kurulması sadece çocuklarınıza değil size de çok iyi gelecektir. Çocuklarınızla az vakit geçirdiğiniz için endişelenmek yerine bu vakitleri hem kendiniz hem çocuğunuz için unutulmaz anlara çevirebilirsiniz.

Ailece yemek yiyin

Modern dünya ile beraber, bütün aile üyelerinin tek bir masa etrafında toplanması ve vakit geçirmesi güçleşti. Aile üyeleri çalışıyor, herkesin eve geliş saatleri farklılaşıyor, çocukların okullarda geçirdikleri vakitler farklılık gösteriyor, dahası çocuklar okuldan sonra da hobileri ya da derslerine katkı için ek kurslara katılıyorlar. Bu durumda, bir masanın etrafında ailecek bir akşam yemeği yemek çok mümkün gözükmüyor. Fakat bu kadar da imkansız değil ve beraber bir yemek üzerine sohbet etmek var olan tüm aile bağlarını çok kuvvetlendirebilir.

Uyku zamanı rutini uygulayın

Uyku öncesi, çocuklarınızla sevgi bağı kurmak için en uygun zamandır. En az yarım saat birlikte vakit geçirmeye çok gayret edin. Diş fırçalayın, yatağa uzanın, göz göze temas kurun, hikaye okuyun, sohbet edin ve sevginizi sadece sözle değil eylemle de gösterin.

Sabah rutini kurun

Sabah çocuklarınız uyandığında sadece 5 dakikanızı bile ayırmanız yeterli. Sarılmak, konuşmak veya küçük oyunlar oynamak güne mutlu başlamalarını sağlar.

Birlikte yemek yapın

Akşam yemeği hazırlığını eğlenceli hale getirmek sizin elinizde. Herkes kendi malzemelerini seçerek pizzasını yapabilir, pastanızı yapıp süsleyebilir ve eğlenceli tabaklar hazırlayabilirsiniz.

Egzersiz yapın

Çocuklar ebeveynleriyle oynamayı sever. Birlikte egzersiz yapmanın ise birçok avantajı var; aranızdaki bağı kuvvetlendirir, çocukları meşgul eder ve kalori yakmanıza yardımcı olur.

Konuşma saati belirleyin

Sadece birbirinizle konuşabileceğiniz ve teknolojik hiçbir aletin olmadığı bir zaman dilimi belirleyin. Onlara nitelikli sorular sorarak keyifli sohbetler yapın. Onları dinleyin. Çocuğunuzun gözlerindeki ışıltıyla çok mutlu olacaksınız.

Birlikte ev işleri yapın

Çocuklar yardım etmeyi severler. Ailelerine ev işlerinde yardım eden çocuklar, kendilerini önemli hisseder ve aile ilişkileri kuvvetlenir, özgüvenleri artar.

Çocukların oyunlarını oynayın

Telefon, tablet gibi teknolojik aletler çocukların hayatlarında önemli bir yere sahip. Çocukları bu ekranlardan vazgeçirmek yerine onları anlamaya çalışın. Çocuğunuzun oynadığı oyunları öğrenip, birlikte onlarla oyun oynayın.

Fotoğraf ve video çekin

Birlikte anılar oluşturun. Evde ya da geziler düzenleyerek fotoğraflar çekin. Birlikte eğlenmenin tadını çıkarın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.