Hava Durumu

Arefe günü ne zaman? Ramazan Bayramı arefesi hangi gün?

Arefe günü ne zaman, sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Müslüman alemi için önemli günlerden biri olan arefe ilk olarak Kurban Bayramı ile kutlanmaya başlanmış ve daha sonra Ramazan Bayramı için de kullanılmaya başlanmıştır. Arefe günü 2022 ne zaman? Ramazan Bayramı arefesi ayın kaçında, hangi gün?

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arefe günü ne zaman? Ramazan Bayramı arefesi hangi gün?

Arefe günü bayramlardan bir gün önce kutlanmaktadır. Ramazan ayında 17. günü geride bırakırken vatandaşlar, "Arefe günü 2022 ne zaman? Ramazan Bayramı arefesi ayın kaçında, hangi gün?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

AREFE GÜNÜ 2022 NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı arefesi 1 Mayıs Pazar günü idrak edilecek.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Arefe günü ramazan ayının son orucu tutulacak. Yani arefe günü oruç tutulur.

Bayram günleri, oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında gelir. Ramazan bayramının birinci gününde ve kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrîmen mekruhtur (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 395-396; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, III, 336). Bugünlerde oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır. Ramazan bayramı, bir ay boyunca Allah için tutulan orucun arkasından verilen bir "genel iftar ziyafeti" hükmündedir ve bu anlamından ötürü ona "fıtır bayramı (iftar bayramı)" denilmiştir. Ramazan bayramının ilk günü, bir aylık Ramazan orucunun iftarı anlamına gelir. Böyle toplu iftar gününde oruçlu olmak, Allah'ın sembolik ziyafetine katılmamak anlamına gelir ki, bunun yakışıksız bir davranış olduğu ortadadır. Allah için kurbanların kesildiği kurban bayramı günleri de ziyafet günleridir. Hz. Peygamber (s.a.s.),teşrik günlerinin yeme, içme ve Allah'ı anma günleri olduğunu belirtmiştir (Buhârî, Savm, 66-67; Ebû Dâvûd, Savm, 49).

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.