Hava Durumu

Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü ne zaman, ne yapılır?

Ramazan Bayramı arefesi merak konusu oldu. Vatandaşlar arefe günü hakkında peş peşe sorular sormaya başladı. Arefe günü oruç tutulur mu en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki Arefe günü ne zaman, ne yapılır, o gün teravih var mı? İşte 2022 Ramazan Bayramı arefesi hakkında bilinmesi gerekenler...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2022 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2022 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü ne zaman, ne yapılır?

Ramazan ayının son günlerini yaşarken, Ramazan Bayramına dair sorular araştırılmaya başladı. Bunlardan biri de bayram öncesinde yaşanan arefe günü oldu. Arefe günü ne zaman, ne yapılır, arefe günü oruç tutulur mu soruları gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, arefe günü hakkında merak edilenleri cevapladı.

AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

2022 Ramazan Bayramı arefesi 1 Mayıs 2022 Pazar günü idrak edilecek.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Zilhicce ayında ve Arefe gününde oruç tutmanın fazileti nedir?

Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmak müstehap kabul edilmiştir. İsteyen tamamını tutabileceği gibi birkaç gününü de tutabilir.

Zilhicce’nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak “Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah’tan umulur.” (Müslim, Sıyâm, 196-197) buyurmuştur. Fakat hacda olanların, yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve hâlsizliğe düşmemeleri gerekçesiyle Arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur (Ebû Dâvûd, Savm, 64).

AREFE GÜNÜ TERAVİH NAMAZI VAR MI?

Bu yıl son teravih namazı 30 Nisan günü yatsı namazının ardından eda edilecek. 1 Mayıs arefe günü teravih namazı kılınmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.