Bayramda baklava tarifi geleneğine uymak istemeyenler için yufkalı kadayıf tatlısı tarifi hazırladık. Yufkalı kadayıf tatlısı hem kolay hem de baklavaya göre daha hafif. İşte bayramda servisi de kolay olan nefis tatlı önerisi…
Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bayram için kolay tatlı tarifleri araştırılıyor. Baklavadan sıkılanlar ya da baklava yapması zor gelenler için yufkalı kadayıf tatlısı tarifi hazırladık.
Yufkalı kadayıf tatlısı hem hafif hem servisi kolay. Sevdiklerinize kolayca ikram edebilir ve farkınızı ortaya koyabilirsiniz. İşte bayrama baklavadan daha kolay tatlı tarifi...
YUFKALI KADAYIF TATLISI MALZEMELER
4 adet yufka
250 gram tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım kilo taze tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
4. 5 su bardağı su
4. 5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
YUFKALI KADAYIF TATLISI TARİFİ
1. Yufkalı kadayıf tatlısı tarifi için her tatlıda olduğu gibi şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.
2. Tereyağını eritin, ılık hâle gelince tel kadayıfların üzerine dökün. Kadayıfı didikleyin ve tereyağı ile karıştırın. Tereyağlı kadayıfın üzerine iri dövülmüş cevizi ekleyin, iyice harmanlayın.
3. Hazır yufkayı tezgâha yayın. Yuvarlak kısımları içe doğru katlayın. Yufkanın başına tel kadayıf içini uzunlamasına koyun. Sıkı bir şekilde sararak rulo yapın. Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin, yağlanmış fırın tepsisine sıkı bir şekilde dizin. Bütün sarmalar hazır olunca, tepsiyi önceden ısıtılmış 185 derece fırına verin, hafif pembe renkte pişirin. Fırından çıkan yufkalı sarmaları biraz ılıyınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 1. 5 saat sonra servis yapılabilir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bayrama nefis yufkalı kadayıf tatlısı tarifi!
Bayramda baklava tarifi geleneğine uymak istemeyenler için yufkalı kadayıf tatlısı tarifi hazırladık. Yufkalı kadayıf tatlısı hem kolay hem de baklavaya göre daha hafif. İşte bayramda servisi de kolay olan nefis tatlı önerisi…
Bayram için kolay tatlı tarifleri araştırılıyor. Baklavadan sıkılanlar ya da baklava yapması zor gelenler için yufkalı kadayıf tatlısı tarifi hazırladık.
Yufkalı kadayıf tatlısı hem hafif hem servisi kolay. Sevdiklerinize kolayca ikram edebilir ve farkınızı ortaya koyabilirsiniz. İşte bayrama baklavadan daha kolay tatlı tarifi...
YUFKALI KADAYIF TATLISI MALZEMELER
4 adet yufka
250 gram tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım kilo taze tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
4. 5 su bardağı su
4. 5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
YUFKALI KADAYIF TATLISI TARİFİ
1. Yufkalı kadayıf tatlısı tarifi için her tatlıda olduğu gibi şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.
2. Tereyağını eritin, ılık hâle gelince tel kadayıfların üzerine dökün. Kadayıfı didikleyin ve tereyağı ile karıştırın. Tereyağlı kadayıfın üzerine iri dövülmüş cevizi ekleyin, iyice harmanlayın.
3. Hazır yufkayı tezgâha yayın. Yuvarlak kısımları içe doğru katlayın. Yufkanın başına tel kadayıf içini uzunlamasına koyun. Sıkı bir şekilde sararak rulo yapın. Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin, yağlanmış fırın tepsisine sıkı bir şekilde dizin. Bütün sarmalar hazır olunca, tepsiyi önceden ısıtılmış 185 derece fırına verin, hafif pembe renkte pişirin. Fırından çıkan yufkalı sarmaları biraz ılıyınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 1. 5 saat sonra servis yapılabilir.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR