Hava Durumu

Bisiklete binmenin kadınlar için şaşırtıcı faydaları

Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek, yaşamın en önemli hedeflerinden biridir. Spor salonunda egzersiz yapmaktan sıkıldınız ve formda kalmanıza yardımcı olabilecek diğer eğlenceli aktiviteleri keşfetmek mi istiyorsunuz? Pekala, neden bisiklet sürmeyi denemiyorsun! Kilo vermenin yanı sıra bisiklete binmenin kadınlar için birçok faydası olduğu bilinmektedir. Bu eğlenceli aktivitenin fitness hedeflerinize doğru pedal çevirmenize nasıl yardımcı olacağını öğrenin. İşte kadınlar için bisiklete binmenin faydaları...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2022 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2022 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bisiklete binmenin kadınlar için şaşırtıcı faydaları

D VİTAMİNİ EMİLİMİNİ ARTIRIYOR 

Günümüzde özellikle evden çalışma yaşam tarzı ile işlerimizin çoğu ev içinde yapılmaktadır. UV ışınları cildiniz için iyi olmasa da araştırmalar , günün erken saatlerinde bisiklete binerseniz D vitamini almanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor.

D vitamini, vücudun fosfor ve kalsiyumu yeterli miktarlarda emmesi için gerekli olan önemli bir bileşendir .

Buna karşılık, bu iki besin , bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasına ve dişlerin ve kemiklerin sağlıklı gelişimine yardımcı olur .

Bu nedenle, vücuttaki D vitamini seviyelerinin artması, kadınlar için bisiklete binmenin doğrudan faydalarından biri olmasa da, önemlidir.

MEME KANSERİ RİSKİNİ AZALTIYOR 

Kadınlar arasında en sık görülen kanserlerden biri meme kanseridir.

Kanser Enstitüsü tarafından yürütülen bir araştırma, fiziksel olarak aktif kadınların meme kanserine yakalanma riskinin çok daha az (yaklaşık daha az) olduğunu göstermektedir.

Menopoz sonrası kadınlarda meme kanseri daha sık görülmektedir. Memnuniyetle, bisiklete binmenin kadınlar için faydaları meme kanseri riskini etkili bir şekilde azaltır.

EKLEMLERDEKİ STRESİ AZALTIR 

Yakın zamanda bir eklem yaralanmanız olduysa ve spor salonunda yoğun antrenman yapıp yapamayacağınızdan emin değilseniz, bisiklete binmek sizin için harika bir seçenek olabilir. 

Diz eklemlerine çok daha az baskı uygular ve genel sağlığınız üzerinde çalışır . Eklemlerinize zarar vermeden kadınlar için bisiklet sürmenin tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz.

KALBİ SAĞLIKLI TUTAR, AKCİĞERİ GÜÇLENDİRİR 

Sağlıklı bir kalp, kadınlar için bisiklete binmenin en hayati faydalarından biridir.

Düzenli olarak bisiklet sürdüğünüzde, kalbiniz kanı daha etkili bir şekilde pompalar ve sağlıklı kalır , gelecekte kalp krizlerini ve felçleri önler.

Kalp sağlığınızı iyileştirmenin yanı sıra, bisiklete binmenin kadınlar için faydaları aynı zamanda iyi bir akciğer sağlığını korumayı da içerir. Bisiklete binmek, kirlilikle savaşmanıza da yardımcı olur, bu da akciğerler için bir bonus puandır!

KASLARIN YANI SIRA PSİKOLOJİYİ DE GÜÇLENDİRİR 

Kadınlar için bisiklete binmenin en iyi faydalarından biri, tüm kasların dahil olmasıdır. Bu nedenle, her gün bisiklet sürerseniz genel bir kas güçlendirme etkisi elde edersiniz.

Bisiklete binme, diğer tüm egzersizler gibi, s erotonin adı verilen bir nörotransmitterin salınmasını teşvik eder . Bu , ruh halini iyileştirir ve duyguları düzenler . Ayrıca, saçındaki rüzgardan daha güzel bir his var mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.