Hava Durumu

'Bugün ne pişirsem' diyenlere menü...

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2022 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2022 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Bugün ne pişirsem' diyenlere menü...

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, nugget tarifi, sebzeli pilav tarifi, tahinli kurabiye tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ 

Ezogelin çorbası malzemeler

2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuz

EZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞI

Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin. Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

NUGGET TARİFİ 

Nugget malzemeler

600 gram tavuk göğsü

Yarım çay kaşığı tuz

Karabiber5 yemek kaşığı un

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

3 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı galeta unu

Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

NUGGET YAPILIŞI

Tavuk göğüslerinin varsa derisini ve yağını ayıklayın.Tavukları kare şeklinde parçalara bölün.Üstlerine tuz ve karabiber serptiğiniz tavukları iyice harmanlayıp lezzetlendirin.Mısır nişastası ve unu bir tabakta karıştırın.Yumurtaları ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.Galeta ununu da bir başka kaba alın.Sıvı yağı tavada kızdırın.Tavukları önce un-nişasta karışımına, sonra yoğurt-yumurta karışımına son olarak da galeta ununa bulayın.Tavukları kızdırdığınız yağa atıp altın rengi olana kadar güzelce kızartın.Tavukları yağdan alıp kağıt havlu serdiğiniz tabakta fazla yağı süzülene kadar dinlendirip soğumadan servis edin.

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ 

Sebzeli bulgur pilavı malzemeler

5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)

SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI

Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz.Kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz.

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ 

Tahinli kurabiye malzemeler

1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi1 su bardağı tahin1 su bardağı pudra şekeri1 su bardağı sıvı yağKabartma tozuVanilya3.5 su bardağı un

TAHİNLİ KURABİYE YAPILIŞI

Yoğurma kabının içerisine tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini koyup karıştırın.Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğurun.İyice yoğrulan kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde kopartıp elinizle şekil verin ve pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sırasıyla dizin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 - 20 dakika pişirin.Tamamen soğuduğunda tepsiden alıp servis edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.