Hava Durumu

Cildi bembeyaz yapıyor! Haftada 1 kez...

Mükemmel bir cilt beyazlatıcı olan papatya suyu, sivilce ve akneleri de tedavi eder. Peki, papatya suyunun cilde faydaları nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cildi bembeyaz yapıyor! Haftada 1 kez...

Papatya suyu aydınlık bir cilde kavuşmanızı sağlayan en kolay yoldur. Papatya suyu cildinize ışıltı verir ve canlılık katar. İşte cilt bakımı için kullanılan papatya suyunun daha önce duymadığının müthiş faydaları...

PAPATYA SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Papatya suyu gözenekleri sıkılaştırır, cildinizi yumuşatırDüzenli kullandığınızda cilt lekelerini giderir.Sivilceleri doğal yoldan geçir.Papatya suyu doğal peeling görevi görür.Ciltte oluşan tahrişleri giderir.Papatya suyu ciltte oluşan kızarıklıkları tedavi ederi.Göz altında oluşan morluk ve şişlikleri giderir.Papatya suyu cilt için doğal bir nemlendirici özelliği görür.Cildi asla kurutmaz. Pul pul dökülmelerin önüne geçer.Cildinizi besler.Papatya suyu hücrelerini yeniler. Bu sebeple erken yaşlanmanızı önler.

CİLT BEYAZLATAN PAPATYA SUYU TARİFİ 

Papatya suyu en çok cildi beyazlatmak için kullanılır. Cilde aydınlık bir görünüm kazandırır. Cildinizin ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız papatya suyu ile yapacağınız karışım tüm ihtiyacınızı karşılar.

3 yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeği1 bardak suBu iki ürünü 8-10 dakika kaynatın.Karışımı süzdükten sonra içine bal ve gül suyu ilave edin.Temiz cildinize uygulayın.Yaklaşık 15 dakika bekletin.Daha sonra ılık su ile temizleyin.Haftada 1 kez bu karışımı uygulayın.

PAPATYA SUYU İLE DOĞAL PEELİNG 

Papatya suyu doğal peeling görevi görür. Papatya suyunu sütle karıştırdığınızda yüzünüz için harikalar yaratır. Papatya ile peeling hazırlamak için başka bir yöntemde, papatya suyunu şeker ve zeytinyağı ile karıştırmaktır.

Papatya suyunu bu malzemeler ile birlikte iyice karıştırın.Ardından cildinize nazikçe sürün,Masaj yaparak cildinizi yaptığınız karışımla ovalayın.Cildinizi ılık su ile durulayın.

GÖZ ALTI MOLUKLARI İÇİN PAPATYA SUYU 

Papatya suyunu bir diğer çok önemli faydası, göz altındaki koyu halkaları morlukları tedavi etmek için kullanılabilmesi. Gün içerisinde yorulan gözlerinizi papatya suyu ile dinlendirebilirsiniz.

Papatyayı 5 dakika kaynamış suda bekletin.Ardından biraz soğumaya bırakın.Bir pamuğu soğumuş papatya suyuna batırın.5 dakika bu şekilde bekletin.Her akşam yatmadan önce tekrarlayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.