Hava Durumu

Cildinizi derinlemesine besler!

Çikolata, vücudun içinde ve üzerinde harikalar yaratıyor. Cildinizi derinlemesine besleyen bir yağ arıyorsanız, kakao yağı içerindeki yüksek fayda sağlayan bileşenlerle cildinizi iyileştirir, güçlendirir, nemlendirir ve korur. İşte kakao yağının faydaları...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2022 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2022 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cildinizi derinlemesine besler!

Kakao, polifenoller açısından zengin yenilebilir ve cilde sürülebilen bir maddedir. 

Kakao çekirdeği, vitaminler, mineraller, amino asitler ve bitkisel besinler dahil olmak üzere 300'den fazla tanımlanabilir bileşiğe sahiptir. 

Magnezyum, çinko, demir, kalsiyum, beta-karoten ve omega 6 yağ asitleri bakımından yüksek olan kakao tozu, vücudunuzun ve cildinizin en üst düzeyde performans göstermesi için bu ve diğer besinleri sağlar. 

Cildinizi derinlemesine besler ve güçlendirir. 

Yüksek yağ içeriği nedeniyle, kakao yağı diğer birçok nemlendiriciden daha zengin, daha yoğun bir his verir. 

Topikal olarak uygulandığında bu elementler cildi çevresel stres faktörlerine karşı koruyabilir, cildi besleyebilir ve sağlıklı bir ışıltı üretebilir.

Kakao yağı, cildin yaşlanmasına, koyu lekelere ve donuk cilde neden olabilen serbest radikal hasarına karşı savaşmaya yardımcı olan antioksidanlarda yüksektir

Flavanoller açısından zengin bir formda kullanıldığında kakaonun şaşırtıcı bir yararı, elementlere ve çevresel stres faktörlerine karşı koruma sağlayabilmesidir.

Kakao yüzdesi (minimum şeker ve diğer katkı maddeleri ile) ne kadar yüksek olursa, flavanol oranı o kadar yüksek bulunabilir. 

 Zayıf kan dolaşımı ciltte kuru, solgun ve sağlıksız bir görünüme neden olabilir. Kakao yağı ile masaj yapmak cildinizin kan dolaşımını artırır. 

Cildin elastikiyetini artırır. Günlük kullanımı cilt çatlaklarının oluşmasını engeller. Hamilelik öncesi ve sonrası kullanımı bu nedenle oldukça yaygındır. 

Kakao yağı yağ asitleri bakımından yüksektir ve cildi derinlemesine nemlendirir, bu da onu vücut nemlendiricileri ve dudak balzamlarına harika bir katkı yapar .

Hepsi cildi besleyen oleik, palmitik ve stearik asitler içerir.

Kakao yağını vücut losyonları ve kremlerinde sıklıkla göreceksiniz. Yenilebilir olduğu için, bazı dudak balsamlarında da katkı maddesidir. 

Birçok kakao yağı ürünü güneş kremi veya vitamin eklemiştir.

Bu kakao yağı ürünlerinden birini cilt bakım rejiminizin bir parçası olarak her gün cildinize veya dudaklarınıza sürebilirsiniz.

 Saflık arıyorsanız, yüzde 100 kakao yağı içeren kalıplar şeklinde satın alın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.