Hava Durumu

Duygusal zekânız yüksek mi? En belirgin özellikler...

Duygusal zekâsı diğer insanlara göre daha yüksek olan kişiler, kolay ve sağlıklı iletişim kurabildikleri için sosyal ilişkilerinde başarılı olur. Duygusal zekâ, genel olarak kişinin kendisinin veya başkalarının duygularını anlama, değerlendirme ve kontrol etme veya yönlendirme yeteneği olarak ifade ediliyor. Empati duygusu yüksek olan bu kişiler çevresindeki her şeye duyarlı oluyor ve başarılı olmaya her zaman daha yakın kabul ediliyorlar. Peki, siz de duygusal bir zekâya mı sahipsiniz? İşte bunu anlamak için birkaç ipucu...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2022 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2022 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Duygusal zekânız yüksek mi? En belirgin özellikler...

Duygusal zekaya sahip olup olmadığınızı merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre... Duygusal zekaya sahip olan insanların özelliklerini tek tek araştırdık. İşte duygusal zekası yüksek olan kişilerin en belirgin özellikleri...

1-ÇEVRESİNE DUYARLI OLUR

Duygusal zekaya sahip olan kişiler çevrelerine karşı son derece dikkatli olur. Etraflarında olan biten her şeyi rahatlıkla fark ederler.

İnsanların duygularını yüz ifadelerinden veya beden dillerinden kolaylıkla anlayabilirler. Duygusal zekası yüksek olan insanların bu özelliği bulundukları ortamda liderlik etmelerini sağlar.

2-SAKİN DAVRANIRLAR 

Duygusal zekası gelişmiş olan insanlar her zaman diğer insanlara göre daha sakin davranır.

Hayatta karşılaştığınız bazı olumsuz durumlarda sakin kalabilmek hiç kolay olmaz. Ancak duygusal zekası gelişmiş olan kişiler bunu başarır. Sakin kalabilme yetenekleri sayesinde, çoğu zaman daha doğru kararlar alırlar.

3-ORTAK PAYDA BULURLAR 

Duygusal zekası yüksek olan kişiler toplumda her zaman daha avantajlı konumda olur. Çoğu zaman insanlar arasında sağladıkları yapıcı tavırlar herkesin daha rahat iletişime geçmesini sağlar.

Duygusal zekâsı yüksek insanlar, yeni tanıştıkları insanlarla bile kısa sürede ortak bir payda bulabilirler. Bu sebeple hemen herkesle iyi geçinirler ve en sevilen insan olarak hatırlanırlar.

4-FİKİRLERİNİ AÇIKÇA SÖYLERLER 

Empati yeteneği çok yüksek olan bu insanlar, diğer kişilerin duygu ve düşüncelerini hemen anlarlar. Bu sebeple de onlara karşı çok açık fikirli olurlar ve hislerini doğrudan ifade ederler.

Hiçbir şeyi saklamadan açık açık konuşan bu insanların dürüstlüğü onlara her zaman güvenmenizi sağlar.

5-HAYATIN POZİTİF YÖNLERİNİ GÖRÜRLER 

Duygusal zekaya sahip olan insanların hayatın kötü yönlerini görmek istemez. Her zaman en iyi şeye ve pozitif olana odaklanarak hareket eder.

Gerektiği zaman bakış açılarını değiştirebilir bu sayede, yaşamı çekilmez hale getiren kötü düşüncelerden uzaklaşabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.