Hava Durumu

Son Dakika

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.

    El açması mayasız gözleme nasıl yapılır?

    Misafir tabaklarının vazgeçilmezi olan el açması mayasız gözleme tarifi, ister ara öğün isterseniz de ara öğün olarak servis edebileceğiniz hem lezzetli hem de besleyici bir tarif. Peki, el açması mayasız gözleme nasıl yapılır?
    Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 14:50

    Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 14:50

    bursahakimiyet.com.tr

    Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz el açması mayasız gözleme tarifi, ister misafirlerinize isterseniz de evde öğün olarak tüketebileceğiniz şahane bir tarif. Peki, el açması mayasız gözleme nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız el açması mayasız gözleme tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

    EL AÇMASI MAYASIZ GÖZLEME TARİFİ

    El açması mayasız gözleme malzemeler

    Hamuru için;

    2 su bardağı su (400 ml)5 su bardağı un1,5 tatlı kaşığı tuz

    İç harcı için;

    Beyaz peynirMaydanoz

    Ara katları için;

    Sıvı yağ

    EL AÇMASI MAYASIZ GÖZLEME YAPILIŞI

    Yoğurma kabına unu ve tuzu alarak elle karıştırın.Suyu ekleyin ve hamuru kıvam alıncaya kadar yoğurun.Hamur kıvam aldıktan sonra un serpili tezgaha alın ve biraz daha yoğurun.Ardından hamurun üzerini streçleyin ve 15 dakika kadar dinlendirin.İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezin, maydanozları ince ince kıyarak ikisini de karıştırma kabına alın ve güzelce karıştırın.Dinlenen hamurumuzu tezgaha alın, şöyle bir yoğurarak önce 2 parçaya sonra her parçayı 4’e bölerek toplamda 8 beze elde edin.Beze haline getirilen hamurları ayrı bir tabağa alın, kurumaması için üzerini bir bezle örtün.Sonrasında tezgahı unlayın ve bezelerden ilkini oklava yardımı ile açın.Hamuru biraz açtıktan sonra üzerine sıvı yağ gezdirin ve fırça ile her yerine sürün.Orta kısmına maydanozlu ve peynirli iç harcı dağıtın.2 kenarını içe doğru katlayın, ardından alt ve üst kenarlarını da katlayın.Her katlamada bir kaç damla sıvı yağ gezdirin.Gözlemeyi hazırladıktan sonra en son oklavayla bir kaç tur daha üzerinden geçin.Bütün hamurları bu şekilde açarak gözlemeleri hazırladıktan sonra bir kenarda bekletin.Gözlemelerin hepsini hazırladıktan sonra pişirme aşamasına geçin.Genişçe bir tavaya biraz sıvıyağ alarak tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.Ardından hazırlanan gözlemeyi tavaya aktararak kontrollü bir şekilde pişirin.Bir yüzeyi piştikten sonra diğer yüzünü de pişirmek için gözlemeleri çevirin.Gözlemeleri tek tek bir şekilde her iki tarafı da güzelce kızarıncaya kadar pişirin.Pişen mayasız hamurdan gözlemeler servise hazır.

    Yorum Ekle
    Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
    Yorumlar