Hava Durumu

Erik ağacı aynı yılda ikinci kez çiçek açtı

Küresel iklim değişikliğinin etkileri artarken, mevsimler arasındaki geçiş süreleri de her geçen yıl uzamasının sonucu olarak meyve ağaçları zamansız çiçek açmaya ve yılda iki defa meyve vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erik ağacı aynı yılda ikinci kez çiçek açtı

Aydın’ın Çine ilçesi kırsal Akçaova Mahallesi Çömlekçi mevkiinde erik ağacı aynı yıl içinde ikinci meyvesini vermeye başladı.

45-50 yıllık erik ağacının dalları bembeyaz çiçek açarken, bazı çiçekler meyve vermeye başladı. Doğduğu günden bu yana aynı evde oturduğunu söyleyen ev sahibi 81 yaşındaki Ahmet Göçmen, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını anlattı.

"BU YIL BİRİNCİSİNİ YEDİK, TEKRAR ÇİÇEK AÇTI"

İklim değişikliği ile ağaçların da mevsimleri şaşırdığını ifade eden Göçmen, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugüne kadar böyle bir durumla karşılaşmadık. Bu yıl birincisini yedik. Bu ikinci çiçek açışı. Erik bunda da olacak. Bugüne kadar böyle çiçek açtığını görmedik daha. Bu sene açtı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.