Hava Durumu

Eşinize ayrılmak istediğinizi nasıl söylemelisiniz?

Uzun zamandır birlikte olduğunuz sevgilinize ya da eşinize olan sevginiz artık bitmiş olabilir. Eşinizden ayrılmayı düşünüyor ancak bunu ona söylemek konusunda çekiniyor da olabilirsiniz. Bir zamanlar çok sevdiğiniz ve değer verdiğiniz eşinizle birlikte olduğunuz hayattan artık keyif almıyorsanız ve ayrılmak istiyorsanız ona bunu kırmadan söylemenin yolları var. Eşinize ayrılmak istediğinizi nasıl söylemeniz gerektiğini bilmiyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2022 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2022 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eşinize ayrılmak istediğinizi nasıl söylemelisiniz?

Çok mutlu olduğunuz ve büyük heyecan duyarak beraber olduğunuz kişiyle artık yola devam etmeme karar aldıysanız artık birlikte olmanın hiçbir anlamı yoktur. Tamamen eşinizden ayrılma konusunda net olduğunuzda geriye bu konuyu karşı tarafa kırmadan anlatmak kalıyor. Peki, eşinize ayrılmak istediğinizi nasıl söylemelisiniz?

KONUŞMAK İÇİN DOĞRU ZAMANI BEKLEYİN

Eşinizden ayrılmak istediğinizi ona söylemek istiyorsanız bir saat ve tarih belirleyin. Bu önemli konuşmaya herhangi bir yerde ya da zamanda başlamayın.

Eşinizle sohbet etmek ve düşüncelerinizi söylemek için ikiniz içinde uygun olan bir zaman dilimi belirleyin. Eğer çocuklarınız varsa evde çocukların olmadığı bir zamanı bulmaya çalışın, çünkü ikinizde bir kaç saat baskı altında ve rahatsız hissedebilirsiniz.

KARARLI VE DÜRÜST OLUN 

Ayrılmaya karar vermek sanıldığı kadar kolay olmaz. Muhtemelen ayrılık düşüncesini birkaç kez gözden geçirip öyle karar vermişsinizdir. Bu sebeple ayrılmak istediğinizi karşılıklı suçlayıcı cümleler ya da bahaneler yerine doğrudan söylemeniz gerekir.

Suçlamalar yapmadan en basit şekilde derdinizi anlattığınızda daha anlaşılır olabilirsiniz. Yalnız ayrılık konuşmasını yaparken olabildiğince dürüst davranmanız da büyük önem taşıyor.

YENİDEN DENEMEYİ KABUL ETMEYİN 

Ayrılmak istediğinizi eşinize söylediğinizde bunu hemen kabul etmesini beklemeyin. Eşinizin hala size duyguları olduğunu unutmayın.

Bu kararınızdan sizi vazgeçirmek için tekrar denemeyi kabul etmeniz gerektiğini söylediğinde asla bunu kabul etmeyin. Son derece kararlı davranın. Eğer yeniden denemeyi kabul ederseniz geri dönüşü olmayan başka yollarla karşılaşabilirsiniz.

EŞİNİZİN VERECEĞİ TÜM TEPKİLERE HAZIRLIKLI OLUN 

Partnerinizle söylemek zorunda olduğunuz her şey hakkında konuştuğunuzda, partnerinize her şeyi anlaması için zaman verin.

Eşiniz beklemediği cümlelerle karşı karşıya kalmış ve hayal kırıklığına uğramış olabilir. Bu noktada vereceği her tepkiye hazırlıklı olun.

Ayrılma kararınızı söylediğinizde eşiniz sessiz kalıp tüm bunları kabul edebilir ya da bağırıp çağırıp size tüm öfkesini gösterebilir. Bu durumda sakin kalın ve onu anlamaya çalışın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.