Hava Durumu

Eşinizi sakinleştirmenin en basit yolları!

Gün içerisinde yaşanan stres ve iş hayatındaki baskılar nedeniyle çoğu insan sinirlerine hakim olamıyor. Herkesin sabrının tükendiği bir nokta var. Eşiniz gün içerisindeki yaşadığı stresi eve yansıtabilir. Üzerinden hissettiği baskıdan dolayı size sürekli öfkeli davranabilir. Bu gibi durumlarda eşinizin öfkesinin üzerinden gelmenize yardımcı olacak birkaç ipucu var.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eşinizi sakinleştirmenin en basit yolları!

İkili ilişkilerde mutlu anların yanı sırada olumsuz anların yaşandığı zamanlarda var. Eşlerden biri gergin ve mutsuz bir gün geçirdiğinde sinirli olabilir. Bu durum ilişkiye de yansır ve birden kendinizi olmadık bir tartışmanın içerisinde bulabilirsiniz. Peki eşiniz sinirliyken nasıl davranmalısınız?

1-ONUN ZAAFLARINI BİLİN

Herkesin öfkesini kontrol edemediği zamanlar olur. Özellikle ikili ilişkilerde öfke ile baş edebilmek gerekir. Çiftlerin öfkeli davranışlar sergilemesi ilişkilerin zarar görmesine sebep olabilir. Bu gibi durumlarda çiftlerin birbirlerini sakinleştirmeleri önemlidir. Bunun için partnerinizin zaaflarını bilmeniz size yardımcı olacaktır.

Eşiniz sinirlendiğinde nasıl sakinleşeceğine dair ipuçları edinin. Öfkelendiği anlarda onu yumuşatmak için tatlı dille konuşun. Bu tavırların sizi derinden üzdüğünü açık bir şekilde anlatın. Eminiz ki partneriniz sizin bu ılımlı tavrınıza karşı koyamayacak ve öfkesi hemen geçecektir.

2- EŞİNİZE ODAKLANIN 

Eğer eşiniz size kızgınsa ve sinirli davranışlar gösteriyorsa o esnada sizin cümlelerinizi pek önemsemez. Kendinizi ifade etmeye çalışmak yerine eşinize odaklanın. Her şeyi anlatmasına izin verin ve sakinleştiğinde siz kendi düşüncelerini ona anlatın.

Eşiniz sinirliyken onunla iletişim kurmaya çalışmak ve tartışmak anlamsız olur. Sürekli ona sakin olması gerektiğini hatırlatan cümleler kurmayın. Bu tarz davranışlar öfkeyi daha da artırabilir.

3-KENDİNİZİ EŞİNİZE BIRAKIN 

Eşiniz öfkeliyken sessiz kalmak ya da tartışmak yerine ona teslim olmak en iyi ve en güvenli seçenek olabilir. Onunla aynı fikirde olduğunuzu haykıran beden dilinizi kullanın. Ara sıra başınızı sallayın ve onun bakış açısına teslim olduğunuzu belirten birkaç hamlede bulunun. Sizin bu tavrınız eşinizin hemen dikkatini çeker. Sizin ılımlı tavrınızı gören eşiniz kolayca yumuşar.

4-BİRBİRİNİZİ SUÇLAMAYIN 

Tartışma sırasında çiftlerin birbirini suçlaması öncelikli temel konudan dışarı çıkılmasına sebep olabilir. Küçük bir sebeple başlayan bazı tartışmalar suçlamalar ile büyük öfke krizlerine dönüşebilir. Tartışmaların yönünü değiştirmek iki taraf içinde yıpratıcı olabilir.

Birbirinizi suçlamak ve hatayı hep karşı tarafta aramak size uzun vadede hiçbir şey kazandırmaz. Tartışmanın suçlama ile değil, her iki tarafında mutlu olacağı şekilde sonuçlanmasını amaçlayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.