Ekranların en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın son günü fırında pratik mantı tarifi yapıyor. Kanal D izleyicileri ise internette fırında pratik mantı tarifi araştırmaya başladı. Peki, fırında pratik mantı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haber Giriş Tarihi: 22.04.2022 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2022 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tadına doyamayacağınız fırında pratik mantı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane bir tarif. Peki, fırında pratik mantı nasıl yapılır? Yemeğe doyamayacağınız fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...
FIRINDA PRATİK MANTI TARİFİ
Fırında pratik mantı malzemeler
Hamur için;
2 su bardağı suUnTuz1 yumurtaFırına vermeden önce üstüne 50 gram margarin
İç malzeme;
300 gram kıymaTuz1 adet kuru soğanKarabiber
Üstüne;
Sarımsaklı yoğurt Kırmızı toz biberli eritilmiş yağ FIRINDA PRATİK MANTI YAPILIŞI Hamur malzemeleri karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yoğurulur.2 bezeye ayrılır.Hamur 30 dakika dinlendirilir. Açılan hamurlar küçük küçük kesilir ve iç harç koyulur ve kapatılır. Çok ince yada çok kalın açılmamalı. Fırın tepsisine dizilen mantıların üstüne margarin parçalar halinde koyulur. 200 ° fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Pişen mantıların üstünü geçecek şekilde sıcak su ve biraz tuz koyulur.Tekrar 30 dakika pişirilir.Fırından çıkan mantı ılınınca yoğurt ve yağlı sos dökülür.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Fırında pratik mantı nasıl yapılır?
Ekranların en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın son günü fırında pratik mantı tarifi yapıyor. Kanal D izleyicileri ise internette fırında pratik mantı tarifi araştırmaya başladı. Peki, fırında pratik mantı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Tadına doyamayacağınız fırında pratik mantı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane bir tarif. Peki, fırında pratik mantı nasıl yapılır? Yemeğe doyamayacağınız fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...
FIRINDA PRATİK MANTI TARİFİ
Fırında pratik mantı malzemeler
Hamur için;
2 su bardağı suUnTuz1 yumurtaFırına vermeden önce üstüne 50 gram margarin
İç malzeme;
300 gram kıymaTuz1 adet kuru soğanKarabiber
Üstüne;
Sarımsaklı yoğurt Kırmızı toz biberli eritilmiş yağ FIRINDA PRATİK MANTI YAPILIŞI Hamur malzemeleri karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yoğurulur.2 bezeye ayrılır.Hamur 30 dakika dinlendirilir. Açılan hamurlar küçük küçük kesilir ve iç harç koyulur ve kapatılır. Çok ince yada çok kalın açılmamalı. Fırın tepsisine dizilen mantıların üstüne margarin parçalar halinde koyulur. 200 ° fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Pişen mantıların üstünü geçecek şekilde sıcak su ve biraz tuz koyulur.Tekrar 30 dakika pişirilir.Fırından çıkan mantı ılınınca yoğurt ve yağlı sos dökülür.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR