Hava Durumu

Gelinim Mutfakta patates şöleni tarifi!

Patates şöleni tarifi araştırılıyor. Gelinim Mutfakta'nın bugün yayınlanan bölümünde günün yemeği patates şöleni seçildi. Peki, Patates şöleni nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gelinim Mutfakta patates şöleni tarifi!

Kanal D'de yayınlanan program Gelinim Mutfakta'da günün yemeği patates şöleni oldu. 4 gelin 5 yüksek puanı almak için kollarını sıvadı ve marifetlerini sergilemeye başladı. Patates şöleni nasıl yapılır? İşte lezzetli bir tarif patates şöleni...

PATATES ŞÖLENİ MALZEMELERİ NELER?

5-6 adet orta boy patates

2 tane orta boy havuç

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 su bardağı süzme yoğurt

3-4 yemek kaşığı mayonez

1 su bardağı konserve mısır

3-4 tutam dereotu

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Pul biber

PATATES ŞÖLENİ NASIL YAPILIR?

Patatesleri haşladıktan sonra bir miktar tuz ilave edip püre haline getirinceye dek ezin. Püreyi ikiye ayırın. Havuçları rendeleyip sıvı yağ döktüğünüz yapışmaz bir tavada suyunu çekene dek kavurun. Ocaktan aldıktan sonra ikiye ayırdığınız pürenin birine ilave edip karıştırın. Tabanını çıkardığınız kelepçeli kek kalıbını geniş bir servis tabağına koyduktan sonra havuç-patates karışımını kalıba yerleştirin. Tarifin ikinci katı içinse hafif sulandırdığınız yoğurdu mayonez ve bezelye ile karıştırarak havuç-patates karışımının üstüne dökün. Üçüncü kat için damak tadınıza göre arzu ettiğiniz miktarda pul biber ve karabiber (kurutulmuş reyhanın da yakışacağını düşünüyorum) ilave ettiğiniz püreyi en üste yerleştirin. Son olarak mısır ve dereotu ile süsleyerek en az iki saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.