Kanal D'nin en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün tahinlebi tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinde tahinlebi tarifi araştırmaya başladı. Peki, tahinlebi nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nefis lezzeti ve şahane görüntüsüyle yemeğe doyamayacağınız tahinlebi tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, tahinlebi nasıl yapılır? Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz tahinlebi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
TAHİNLEBİ TARİFİ
Tahinlebi malzemeler
Hamuru için;
1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 3 çay bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 dolu yemek kaşığı tereyağı Aldığı kadar un
İçi için;
1 su bardağı tahin1 su bardağı şeker
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısıCeviz veya fındıkSusam
TAHİNLEBİ YAPILIŞI
Uygun bir kaba Ilık süt, maya ve şekeri koyup karıştırın.Yoğurma kabına unu alın.Üzerine diğer malzemeleri ve mayayı koyup hamur yapın.Hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın.Her bezeyi inceltin.İncelttiğiniz hamura tahin ve şeker karışımını sürün.Hamuru rulo şeklinde sarın.Spiral şekilde sarıp tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz ve susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar üstü kızaracak şekilde pişirin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Gelinim Mutfakta tahinlebi tarifi ve püf noktası
Kanal D'nin en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün tahinlebi tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinde tahinlebi tarifi araştırmaya başladı. Peki, tahinlebi nasıl yapılır?
Nefis lezzeti ve şahane görüntüsüyle yemeğe doyamayacağınız tahinlebi tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, tahinlebi nasıl yapılır? Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz tahinlebi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
TAHİNLEBİ TARİFİ
Tahinlebi malzemeler
Hamuru için;
1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 3 çay bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 dolu yemek kaşığı tereyağı Aldığı kadar un
İçi için;
1 su bardağı tahin1 su bardağı şeker
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısıCeviz veya fındıkSusam
TAHİNLEBİ YAPILIŞI
Uygun bir kaba Ilık süt, maya ve şekeri koyup karıştırın.Yoğurma kabına unu alın.Üzerine diğer malzemeleri ve mayayı koyup hamur yapın.Hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın.Her bezeyi inceltin.İncelttiğiniz hamura tahin ve şeker karışımını sürün.Hamuru rulo şeklinde sarın.Spiral şekilde sarıp tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz ve susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar üstü kızaracak şekilde pişirin.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR