Hava Durumu

Hayatımızdaki ilham dolu zamanları artırmanın 5 yolu!

Her ne kadar ilham deyince aklımıza en başta sanatçıların yaratma süreci gelse de aslında ilham hepimizin hayatında yeri olan bir kavramdır. “Oxford İngilizce sözlüğünün ilham kelimesini tanımlayışı bile başlı başlına bir ilham kaynağı. Bu prestijli sözlük ilhamı, bir fikrin veya amacın zihin tarafından solunması olarak şairane bir şekilde tanımlamış. Bizi güzelliğe, iyiliğe sevk eden her şey ilham kaynağıdır. Kimi zaman seyrettiğimiz bir film, okuduğumuz bir kitap ya da dinlediğimiz bir müziktir bize ilham veren” diyen Psikolog Rana Kutvan hayatımızdaki ilham dolu anları artırmanın yollarını bizlerle paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2022 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2022 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hayatımızdaki ilham dolu zamanları artırmanın 5 yolu!

Arkadaşınız çevreniz nasıl insanlardan oluşuyor? Arkadaşlarınız size ilham veren insanlar mı, yoksa hayata sürekli olarak negatif bakarak sizi aşağı mı çekiyorlar? İlham veren arkadaşlardan kastettiğim problem değil çözüm odaklı olan, sizi hayatınızı güzelleştirmeye sevk eden arkadaşlar. Unutmayın bizi destekleyen sosyal ağlara sahip olmak, hayatımızın kalitesini artırır.

Seyrettiklerinize dikkat edin

Genelde ne tarz diziler ve filmler seyrediyorsunuz? Seyrettikleriniz filmler şiddet içerikli mi? Gün içinde izlediklerimize dikkat etmeli ve seçimlerimizi zihnimize ve ruhumuza iyi gelen, insana ilham veren filmlerden, dizilerden yana yapmalıyız. İlham veren film bulmakta zorlanıyorsanız benim ilham veren filmler listemden yararlanabilirsiniz. Listemdeki bazı filmler: Forrest Gump, Good Will Hunting, Freedom Writers ve Rocky.

Doğada vakit geçirin

Abraham Maslow hayattan maksimum ilham aldığımız zamanları doruk deneyimler olarak tanımlar. Maslow'un doruk deneyim fenomenine ilişkin araştırmaları, belirli ortamların ve etkinliklerin güçlü tetikleyiciler olarak hareket ettiğini ortaya çıkarmıştır; bunlardan bazıları yalnızlık, dua, meditasyon, derin rahatlama, fiziksel başarı ve doğada olmadır. Evet hazır ilkbahar da gelmişken doğada vakit geçirmenin tam zamanı. Doğa biz insanlara her daim ilham verir. İster şehrinizdeki bir orman olsun isterse deniz kenarı, doğada vakit geçirmeyi bir alışkanlık haline getirerek tabiatın içimizde uyandırdığı ilhamdan yararlanmayı ihmal etmeyin.

Sosyal medyada size ilham veren hesapları takip edin

Artık hepimizin hayatının ayrılmaz bir parçası olan sosyal medyada ne tip hesaplar takip ediyorsunuz? Durmadan negatif konulardan bahseden, moral bozucu hesapları takip etmekten vazgeçin. Takip ettiğiniz hesapların hayatınızı güzelleştirmede size ilham vermelerine özen gösterin.

İlham defteri oluşturun

Kırtasiyeciden beğendiğiniz bir defteri satın alın. Bu sizin “İlham Defteriniz” olacak. Her gün beş, on dakika boyunca defterinize başınıza gelen güzel olayları, size sevinç veren, içinizi ısıtan konuları yazın. Tıpkı Julia Andrews’in “The Sound of Music’ filminde söylediği “My Favorite Things” şarkısı gibi, defterinize sizi mutlu eden, en sevdiğiniz şeyleri not edin. Kendinizi kötümser hissettiğiniz zamanlarda defterinize bakarak hayatınızdaki güzellikleri, şükredeceğiniz olayları kendinize hatırlatıp gününüze daha iyimser ve ilham dolu bir şekilde devam edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.