Hava Durumu

İlişkilerde 4 önemli kural! Dikkatli olmazsanız...

İkili ilişkilerde çiftlerin birbirine saygı ve sevgisini eksik etmeden hareket etmesi büyük önem taşır. Her ilişkinin yapısı birbirinden farklı olsa da aslında ilişkilerin temeli birbirine benzer. Bu sebeple düzgün ve yara almadan ilişki yürütebilmek için hassas davranılması gereken konular vardır. İlişkilerin uzun süre devam etmesi ve dinamiğini koruması için çok önemli olan bu 4 kurala dikkat etmek gerekir.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2022 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2022 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlişkilerde 4 önemli kural! Dikkatli olmazsanız...

Uzun ömürlü bir ilişki yürütebilmenin yolu kişilerin birbirine duyduğu saygı ve sevgiden geçiyor. Bunların yanı sıra kişilerin kendi kurallarını ve sınırlarını yitirmeden ilişkisini sürdürebilmesi gerekiyor. İşte ilişkinizi çok güzel yürütebilmeniz için öğrenmeniz gereken 4 kural...

1-ÖNCE KENDİNİZİ SEVİN

Bir kişi kendini sevip saygı duymuyorsa sağlıklı bir ilişki yürütebilmesi asla mümkün olmaz. Burada kendini sevmek bencillik olarak algılanmamalı. Kendi isteklerinin, kendi değerlerinin farkında olan kişi karşısındaki insana her zaman daha özenli ve dikkatli davranır. Önce kendisini seven biri ilişkilerinde istek, arzu ve duygulara saygı duymayı daha kolay öğrenir. Bu sebeple karşınızdaki kişiye tamamen itaat etmeyin. Kendi sınırlarınızın ve kendi öz benliğinizin bilincinde olun.

2-SEVGİNİZİ MUTLAKA GÖSTERİN 

İlişkilerdeki en büyük sorunlardan biri çiftlerin birbirine olan sevgililerini göstermek konusunda sıkıntı yaşıyor olmaları... Sevgi dünyadaki en masum ve temiz duygulardan biri olarak kabul edilir. Bu nedenle bir kişiyi gerçekten seviyorsanız bunu göstermekten çekinmeyin. Ona güzel sözcükler söyleyin, her zaman ne kadar değerli ve önemli olduğunu belirten cümleler kurun. İltifat etmeyi asla atlamayın. İnsanların sevgilerini göstermesinin en kolay yolu güzel cümleler kurarak iletişim kurabilmekten geçiyor. Bu sebeple güzel cümleleri ilişkinizin her anında mutlaka kullanın.

3-DUYGULARINA VE SEÇİMLERİNE SAYGI GÖSTERİN 

İlişkiler bir noktadan sonra tıkanabilir. Hatta çiftlerden birinin sevgisi artık bitmiş bile olabilir. Bu durumda karşınızdaki kişinin artık size karşılık vermesini beklemeyin. İlişkinin bitebileceğini kabullenin. Bir kişiye aşık olmanız mutlu bir ilişki için her zaman yeterli olmaz. Başkalarının duygularına ve seçimlerine saygı duymalısınız. Eğer artık sizinle olmamayı ve sizi sevmemeyi tercih ettiyse bu durumu olgunlukla karşılamanız ve yolunuza tek başına devam etmeniz gerekir.

4-İLİŞKİNİN BİTTİĞİNİ KABUL EDİN 

Uzun süreli ilişkilerden yapılan en büyük hatalardan biri ilişkinin bir süre sonra bitebileceğini kabul edememek oluyor. Uzun yıllar devam eden ilişkiler bir süre sonra bağımlılığa dönüşebiliyor. Taraflar duyguları ne olursa olsun boşlukta hissetmemek için kötü giden ilişkilerini devam ettirmek istiyor. Fakat bu son derece yanlış bir davranış olarak kabul ediliyor. Zaman içinde insanların duygularının değişebileceğini kabul edebilmeniz gerekir. Bu noktada toksik bir hale dönüşen ilişkiniz için daha fazla zamanınızdan çalmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.