Hava Durumu

İlişkilerde yaşanan kavgaları çözmenin 5 yolu!

Partnerinizle adil bir şekilde mücadele etmek, herkesin bir ilişkide öğrenmesi ve öncelik vermesi gereken konuların başında geliyor. Herhangi olumsuz bir durumda sizi dinlemeyen ve sabır göstermeyen bir kişiyle iletişim kurabilmek çok zor olabiliyor. Bu gibi durumlarda, özellikle siz ve eşinizin adil bir şekilde tartışarak çözüm yollarına gitmesi gerekir. İşte tartışmalarda uzlaşabilmeniz için denemeniz gereken 5 madde...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2022 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2022 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlişkilerde yaşanan kavgaları çözmenin 5 yolu!

Her anı mutlu geçen bir beraberlik kolay olmaz Her ilişkide mutlaka zaman zaman tartışmalar yaşanır. Önemli olan bu tartışmaları en hasarsız şekilde çözebilmek olmalı. İşte size bunun için birkaç ipucu

1-SORUNA BAĞLI KALIN

Çiftler genellikle bir konu hakkında tartışırken farklı bir çok noktaları hatırlatarak tartışmayı sürdürür. Fakat bu durum tamamen yanlış bir davranış olabilir. Konuya bağlı kalmak ve konu dışı olaylara yer vermemek gerekir. Bu şekilde her iki tarafta geçmişte yaşananlara sinirlenip daha basit bir konu için şiddetli kavgalarda bulunmaz. Tartışmalarda sorunun kendisine odaklanmak çözüme ulaşmak için daha kolay olur.

2-KAZANMAK İÇİN UĞRAŞMAYIN 

Her ilişkide ufak tefek tartışmaların yaşanması çok doğaldır. Partnerinizle girdiğiniz her tartışmada amacınız kazanmak olmamalı. Burada amaç sadece sorunu çözebilmektir. Birbirinizle rekabet halinde olursanız tartışmalar daha farklı boyutlara taşınabilir. Hatta bazı noktalarda kendinizden ödün vermek zorunda bile kalabilirsiniz. Bir sorunu çözmek için galip gelmeye çalışmak yerine bir takım olarak çözüm yolu üretmelisiniz.

3-MUTLAKA BİRBİRİNİZİ DİNLEYİN 

İlişkileri rahat sürdürmenin ve birbirini anlamanın yolu doğru iletişim kurmaktan geçiyor. Çiftlerin birbirini dinlememesi bir ilişkinin en temel sorunları arasında yer alır. Bu sebeple partnerinizin söylediklerini iyi dinleyin ve onu anlamaya çalışın. Birbirinizin cümleleri kesmek yerine karşı tarafı anlamaya çalışmak her zaman daha doğrudur. Dinleyen ve anlayan taraf olabilmek sorunların çözümünü kolaylaştırır.

4-NE HİSSETTİĞİNİZİ AÇIKLAYIN 

İlişkilerde tartışmalar kaçınılmazdır. Özellikle uzun süreli ilişkilerde anlaşabilmek ve orta yol bulmak her zaman kolay olmaz. Çiftler arasındaki tartışmalar bazen yıpratıcı ve kırıcı olabilir. Bu gibi durumlarda sizde eşinize yaşanılan tartışmalardan ne kadar çok zarar gördüğünüzü açıkça anlatın.

Partnerinizin yaptığı bir şeyden dolayı hayal kırıklığına uğradığınızı hissettiğinizde, “Bunu yaptığınızda, ben hissediyorum…” diyerek cümlelerinize başlayın. Doğrudan hisleriniz ve kırgınlığınızı açıkladığınızda sorunun çözümüne ulaşmak daha kolay olur.

5-ONA İSİMLER TAKMAYIN 

İsim takmak, bir kişiye saygısızlık etmenin doğrudan bir yoludur. Bunu asla yapmayın! Özellikle de eşinizle kavga ederken bunu yapmak son derece kırıcı olabilir. Onlara farklı isimler takma karşı taraf için üzücü ve yıpratıcı olur. Kendilerine saygısızlık yapıldığını düşünürler. Böyle yaparak bir anda rahatlamış hissedebilirsiniz ancak ilişkinize verdiği zararın önüne geçmek zor olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.