Hava Durumu

Son Dakika

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.

    İşte nefis süt böreği tarifi!

    Süt böreği nasıl yapılır diye araştırılıyor. Süt böreği en hafif tatlılardan biri. Peki süt böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı...
    Haber Giriş Tarihi: 26.04.2022 15:01

    Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2022 15:01

    bursahakimiyet.com.tr

    Süt böreği yumuşacık kıvamlı bir tatlı. Peki süt böreği nasıl yapılır? İşte tarifi...

    SÜT BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

    1 adet yumurta

    2 yemek kaşığı yoğurt

    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

    2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

    1 çay bardağı su

    1 paket kabartma tozu

    Bir tutam tuz

    Aldığı kadar un

    Hamuru açmak için:

    Un

    Nişasta

    Süt şerbeti için:

    4 su bardağı süt

    Damak tadınıza göre 1,5-2 su bardağı şeker

    Arasına ve üzerine serpmek için:

    250 gram iri dövülmüş fındık

    5-6 yemek kaşığı tereyağı

    SÜT BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

    Yumurta, yoğurt, tereyağı, sıvı yağ ve suyu derin bir kasede karıştırın.

    Üzerine kabartma tozunu ekleyin.

    Ardından un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.

    Hamuru 21 adet bezeye bölüp nemli bir bez altında dinlenmeye bırakın.

    Hamur gevşeyince un ve nişasta karışımı yardımıyla hamurları çok büyük olmayacak şekilde açın.

    Yedi bezeyi üst üste koyup yeniden bu kez tepsi büyüklüğünde açın.

    Yufkayı yağladığınız tepsiye serip üzerine dövülmüş fındık ve tereyağı gezdirin.

    Aynı işlemi diğer hamurlar için de yapın.

    Tatlınızı dilediğiniz şekilde kesin.

    Üzerine kalan tereyağını döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlayın.

    Tatlıların üstü kızardığında tepsiyi fırından alın ve soğumaya bırakın.

    Tatlı soğurken şerbeti için süt ve şekeri tencerede karıştırıp kaynatın.

    Ilınan tatlıya sıcak sütü döküp çekmesini bekleyin.

    Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun...

    Yorum Ekle
    Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
    Yorumlar