Hava Durumu

İşte uzun evliliklerin sırrı! Yaş farkı...

İki ilişkilerde yaş farkı belki de en çok konuşulan konuların başında geliyor. Erkeklerin kadınlardan büyük olması toplumda kabul görse de kadınların erkeklerden büyük olması hala belli kimseler tarafından doğru bulunmuyor. Fakat çiftler arasındaki yaş farkı arttıkça ilişkilerinin daha uzun ömürlü olacağı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2022 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2022 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte uzun evliliklerin sırrı! Yaş farkı...

Evlilik insanların hayatında aldığı önemli kararlardan sadece bir tanesi... Evliliğe karar veren insanlar sürekli mutlu olup olamayacağını ya da karşısındaki insanın doğru kişi olup olmadığını düşünür durur. Uzun ilişkilerin sırrına yönelik yapılan bir araştırma evliliklerde yaş farkının çok olması durumunda çiftlerin daha mutlu olduğunu ortaya çıkardı.

1-DAHA ANLAYIŞLI OLURLAR

İnsanlar yaş aldıkça olgunlaşır, hayattan ne isteyip ne istemediği konusunda daha net kararlara ulaşırlar. Özellikle aralarında yaş farkı olan çiftler daha kolay anlaşabilir. Birbirlerini anlamak ve kişisel görüşlere saygılı olmak konusunda aralarında yaş farklı olan çiftler daha başarılı oluyor.

2-EMPATİ DUYGULARI GELİŞMİŞ OLUR 

Kendisinden yaşça büyük erkeklerle birlikte olan kadınların, kendilerini daha özgür ve daha mutlu hissettikleri ortaya çıktı. Hayat tecrübesi ve deneyimi daha yüksek olan erkekler partnerlerinin kişisel hayatlarını kısıtlamak yerine onları daha iyi anlayarak hareket ederler. Eşlerinin hayâllerine destek olup onlara düşüncelerini gerçekleştirmek konusunda cesaret verirler.

3-DAHA EĞLENCELİ OLURLAR 

Birbirlerinden yaşça büyük olan çiftlerin evlilik hayatı daha eğlenceli olabilir. Hem baş başa hem de sosyal çevreleriyle çok sık vakit geçirirler. Birlikte ortak hobiler edinip onlarla ilgilenirler Her zaman beraber eğlenmenin yollarını bulabilirler. Birbirlerinden büyük olan çiftler hem çok iyi bir arkadaş hem de çok iyi bir eş olmayı her zaman başarır.

4-BİREYSEL HAYATLARA SAYGI DUYARLAR 

Evliliklerde ortak geçirilen sürelerin dışında çiftlerin bireysel olarak da zaman geçirebilmesi her zaman daha sağlıklı olur. Bazen kişiler yalnız kalmak ve kendisiyle vakit geçirmek ister. Hatta tek başına arkadaşlarıyla sosyalleşmek de isteyebilir.

Evliliklerde kişilerin birbirlerinin bireysel hayatına saygı duyabilmeleri bazen çok zor olabilir. Ancak aralarında yaş farklı olan çiftlerde bunu sağlamak her zaman daha kolay oluyor. Olgunlukları ve tecrübeleri gereği bu çiftler birbirlerinin bireysel hayatına saygı duyuyor ve anlayışla karşılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.