Hava Durumu

Japon bilim insanları, elektrikli çubuklar geliştirdi!

Japonya'da yer alan Meiji Üniversitesi'nden bilim insanları, elektrikli yemek çubukları geliştirdiklerini duyurdu. Geliştirilen elektrikli yemek çubuklarının, yemekteki tuzlu tadı artırdığı ve ihtiyaç duyulan sodyum miktarını dengelediği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2022 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2022 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Japon bilim insanları, elektrikli çubuklar geliştirdi!

Japon bilim insanları, elektrikli yemek çubukları geliştirdiklerini duyurdu. Konuya ilişkin çalışma, Tokyo'da yer alan Meiji Üniversitesi tarafından yapıldı. Geliştirilen elektrikli yemek çubuklarının, yemekteki tuzlu tadı artırdığı ve ihtiyaç duyulan sodyum miktarını dengelediği ifade edildi. Bilim insanları ayrıca, yemek çubuklarının Japon mutfağındaki sodyum dengesini düzenleyebileceğini dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin The Guardian'dan aktardığı habere göre; bilgisayara bağlı yemek çubuklarını geliştiren Homei Miyashita, cihazın çalışma prensibini de açıkladı. Miyashita ayrıca, teknolojinin duyularla etkileşime girebileceği ve onları uyarabileceği yeni cihazlar üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

ELEKTRİKLİ YEMEK ÇUBUKLARI, OLDUKÇA ZAYIF BİR AKIM KULLANIYOR

Miyashita'nın açıklamalarına göre; elektrikli yemek çubukları, oldukça zayıf bir elektrik akımı kullanıyor. Bu akım, yiyeceklerden sodyum iyonlarını çekerek ağza iletiyor. Bu sayede, yemekteki tuzluluk hissi artırılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.