Hava Durumu

Kadın ve erkeklerin ilişkilere farklı bakışları!

Farklı duygusal bakış açıları, farklı anlamlandırmalar... Kadınlar ve erkekler ilişkilere aynı şekillerde bakmıyorlar. İşte ilişkiler açısından kadın ve erkek bakış açılarındaki çarpıcı ve eğlenceli farklar...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadın ve erkeklerin ilişkilere farklı bakışları!

Erkekler ve kadınlar arasında çeşitli araştırmalara ya da bazı kitaplara konu olmuş bakış açısı farklılıklar vardır.  

Farklılıklar sadece farklıdır, daha iyi veya daha kötü olarak değerlendirilmemelidir. Uzmanlar, farklılıkları yargılamayın. farklılıkları değiştirmeye çalışmayın ve onları uzaklaştırmaya da çalışmayın." diyor. 

İşte kadın ve erkek bakış açısına göre bazı genel ve şaşırtıcı farklar.. 

Çoğu erkek, ilişkilerinin bir noktasında eşlerinden uzaklaşmaya ihtiyaç duyar. Bu belirsiz sözler, bu ihtiyacı anlamayan ve bunu şekerle kaplı bir istek ya da hoş olmayan bir şey saklama yolu olarak gören çoğu kadın için bir tehdittir.

Ancak, bu alan ihtiyacı, basitçe , erkeklerin ve kadınların sahip olduğu farklı duygusal yakınlık kapasitelerinden kaynaklanıyor olabilir.
Erkekler daha mantıklı, analitik, rasyonel.Kadınlar daha sezgisel, bütünsel, yaratıcı ve bütünleştiricidir.

Kendini iyi hissetmek için, erkekler kendi başlarına hedeflere ulaşmak isterken, bir kadın ortak başarılardan ve destekleyici olmaktan keyif alır.

Bir kadının benlik duygusu, ortak ilişkilerinin kalitesi ile daha ilgilidir. Birbirlerini desteklemek, beslemek ve yardım etmek için çok zaman harcarlar. Paylaşma ve ilişki kurma yoluyla doyumu deneyimlerler.

Bir erkeğin benlik duygusu, başarı ve başarı yoluyla sonuçlara ulaşma yeteneği ile tanımlanır. Hedeflere ulaşma ve yetkinliğini kanıtlama ve kendini böylece iyi hissetme.

EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN KONU 

Kadınların ve erkeklerin birbirlerinden çeşitli şikayetleri oluyor ancak en sık şikayet edilen konular birbirinden baya farklı. 

Erkeklerin kadınlardan en sık şikayet ettiği konu kadınların onları sürekli değiştirmeye çalışması iken; Erkeklerin kadınlardan en sık şikayet ettiği konu ise, erkeklerin onları dinlemediği yönünde.

KADINLARIN SÖYLEDİĞİ, ERKEKLERİN DUYDUĞU... 

Kadınlar empati ister, ancak erkekler genellikle çözümler sunar.

Bir kadın bir erkeği değiştirmeye, iyileştirmeye veya bir erkeğe tavsiye vermeye çalıştığında, erkekler kendilerine sanki, "yetkin olmadıklarının veya bir şeyi nasıl yapacaklarını bilmediklerinin veya bir şeyi kendi başlarına yapamayacaklarının" söylendiğini duyarlar.

ZAYIFLIK VE GÜCE BAKIŞ 

Kadınlar için yardım teklif etmek bir zayıflık değil, bir güç göstergesidir; destek vermeyi önemsemenin bir göstergesidir.

Erkekler “uzman” tavsiyesi almadıkları sürece sorunları hakkında nadiren konuşurlar; Kendiniz bir şeyler yapabileceğiniz zaman yardım istemek bir zayıflık işaretidir.

Erkekler problem çözmeye yaklaşmada daha işlevsel olma eğilimindedir; kadınlar fonksiyonel olmanın yanı sıra estetik odaklıdır.

Kadınlar, fiziksel çekicilikle ilgili konularda çok endişelidirler; Bu alandaki değişiklikler, bir erkeğin mali durumundaki değişiklikler kadar kadınlar için de zor olabilir.

Kadınlar daha derin ve sürekli bir duygusal yakınlığa sahipken, erkeklerin kendilerine gelmek için kopmaları ve geri çekilmeleri gerekir.

Genel olarak, kadınlar bir ilişkide daha duygusal olma eğilimindedir, erkekler ise ilişkiyi hafif ve eğlenceli tutmaya daha fazla odaklanma eğilimindedir. Bir ilişkiyi sürdürmek için tutku önemli olsa da, erkekler bunun eksikliğinden daha derinden etkilenir.

Erkekler daha hızlı aşık olur ama kadınlar daha yavaş aşık olur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.