Hava Durumu

Kadir Gecesi namazı kaç rekat nasıl kılınır?

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır ne zaman ve kaç rekat olarak yerine getirilir sorusu günün en merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. Kadir Gecesini ibadet ile geçirecek olan vatandaşlar bu geceye özel bir namaz var mıdır nasıl ibadet edilir gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır kaç rekattır hangi dualar okunmalıdır?

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadir Gecesi namazı kaç rekat nasıl kılınır?

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kadir Gecesi bu akşam idrak edilecek. Gün içerisinde kılınan beş vakit namaz ve oruç ibadetinin ardından Yatsı namazı ile birlikte camilerde teravih namazları kılınacak. Namazın ardından Kuran-ı Kerimler okunacak. Evlerinde namaz ve Kuran-ı Kerim okumaya devam edecek olan vatandaşlar Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır kaç rekat sorusuna yanıt arıyor. Peki Kadir Gecesi namazı kaç rekat nasıl kılınır hangi dualar okunur?

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR KAÇ REKAT?

Kadir Gecesi namazı 4 rekattan veya 12 rekat şeklinde kılınabilir. Ancak bu namazın Kadir Suresi ile birlikte kılınmalıdır. Namaz bitiminden sonra 100 defa İnşirah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.

Birinci rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi, 2. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi, 3. rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi ve 4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi şeklindedir. Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa “Allah-u Ekber, Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd” denir.

Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.

KADİR GECESİ NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

Kadir Gecesi namazına ise şu şekilde niyet edilir:

-“Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle… Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye (topluluğa) ilhak eyle… Allahu Ekber.

KADİR GECESİ'NDE NASIL DUA EDİLİR?

Resulullah, Kadir Gecesi’nde, (Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü annî) duasını okurdu. (Ya Rabbi, sen affedicisin, kerîmsin, affı seversin, beni de affeyle) demektir.

Kadir Gecesi Duası

Dua hususunda da Hazret-i Aişe der ki: Resulü Ekreme:

-Ya Resulallah, Kadir Gecesine tesadüf edersem nasıl dua edeyim? diye sordum.

- Allahümme inneke afüvvün tühibbül afve fa’fü anni

Anlamı: Allah’ım sen affedersin ve affetmeyi seversin. Benim günahlarımı da bağışla, diye dua et! buyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.