Aşure, her sene Muharrem ayının 10. günü yapılıyor. Muharrem ayının 10.gününe az bir zaman kala aşure tarifi ve malzemeleri ise araştırılan konular arasında bulunuypr. Peki aşure nasıl yapılır? İşte aşure tarifi ve malzemeleri...
Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 09:27
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aşure bu sene 8 Ağustos tarihinde yapılacak. Aşure gününe sayılı saatler kala ise aşure tarifi ve içerisine girecek malzemeler ise araştırılıyor. Peki aşure nasıl yapılır, aşure içerisine neler konur? İşte aşure tarifi...
AŞURE MALZEMELERİ
500g aşurelik buğday (3 su bardağı)
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
200 g kuru kayısı
200 g kuru üzüm
1 su bardağı fındık
3 lt su
2 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker
çeyrek çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatın)
Süslemek için;
25 g fındık
25 g kuş üzümü
100 g ceviz
1 adet nar
Tarçın
AŞURE NASIL YAPILIR?
Bu sene aşure günü 8 Ağustos tarihine denk geliyor. Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.
Aşurelik buğdayı yıkadıktan sonra tencereye koyup üzerine kaynar su döküp 10 dakika kaynatın. Çıkan buğday suyunu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu yine süzün. Daha sonra kaynar su ekleyerek buğdayı 50 dakika kadar kaynatın. (İsterseniz akşamdan buğdayı iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar da bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15 dakika kaynatmak yeterli olur.)
Yumuşayan buğdaya pişmiş nohutu, fasulyeyi, doğranmış kayısıyı, kuru üzümü, yıkanmış pirinci ekleyerek 15 dakika kaynatın.
Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.
Aşureyi cam kâselere bölüştürün.
Aşure kâselerde soğumaya başlayınca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Aşure pişirirken toplamda 3 litre kadar su kullanın. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.
Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kolay aşure tarifi! 2022 en kolay aşure yapımı...
Aşure, her sene Muharrem ayının 10. günü yapılıyor. Muharrem ayının 10.gününe az bir zaman kala aşure tarifi ve malzemeleri ise araştırılan konular arasında bulunuypr. Peki aşure nasıl yapılır? İşte aşure tarifi ve malzemeleri...
Aşure bu sene 8 Ağustos tarihinde yapılacak. Aşure gününe sayılı saatler kala ise aşure tarifi ve içerisine girecek malzemeler ise araştırılıyor. Peki aşure nasıl yapılır, aşure içerisine neler konur? İşte aşure tarifi...
AŞURE MALZEMELERİ
500g aşurelik buğday (3 su bardağı)
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
200 g kuru kayısı
200 g kuru üzüm
1 su bardağı fındık
3 lt su
2 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker
çeyrek çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatın)
Süslemek için;
25 g fındık
25 g kuş üzümü
100 g ceviz
1 adet nar
Tarçın
AŞURE NASIL YAPILIR?
Bu sene aşure günü 8 Ağustos tarihine denk geliyor. Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.
Aşurelik buğdayı yıkadıktan sonra tencereye koyup üzerine kaynar su döküp 10 dakika kaynatın. Çıkan buğday suyunu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu yine süzün. Daha sonra kaynar su ekleyerek buğdayı 50 dakika kadar kaynatın. (İsterseniz akşamdan buğdayı iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar da bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15 dakika kaynatmak yeterli olur.)
Yumuşayan buğdaya pişmiş nohutu, fasulyeyi, doğranmış kayısıyı, kuru üzümü, yıkanmış pirinci ekleyerek 15 dakika kaynatın.
Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.
Aşureyi cam kâselere bölüştürün.
Aşure kâselerde soğumaya başlayınca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Aşure pişirirken toplamda 3 litre kadar su kullanın. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.
Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR