Hava Durumu

Koltuk lekesi için bu hatayı sakın yapmayın!

Kurban Bayramı temizliğine başlayanlar için koltuk lekelerini çıkartan öneriler hazırladık. İşte koltuk lekelerinden kurtaran ve salonu yenileyen bayram temizliği için püf noktalar…

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2022 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2022 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koltuk lekesi için bu hatayı sakın yapmayın!

Koltuk lekeleri evde eksik olmayan ve sevilmeyen lekeler. Hem temizlemesi zor hem de koltuklara zarar verme korkusu var. Kurban Bayramı temizliğine başlayanlar için koltuk lekesinden kurtaracak önerileri derledik.

1. Koltuk lekelerinde ilk yapmanız gereken koltukların kılavuzuna bakarak yıkanma önerilerine bakmak olmalı. En sık yapılan hata genelde kullanma talimatlarına uymamak ve kumaşı dikkate almamak.

2. Koltuğu temiz beyaz bir el havlusu veya sert bir fırça ile fırçalayarak temizleyin. Kuru lekeyi yumuşatır.

3. Tüm koltuklara kabartma tozu serpin ve en az 20 dakika bekletin. Bir fırça aparatı kullanarak kabartma tozunu çıkarın.

4. Koltukları bulaşık deterjanıyla da temizleyebilirsiniz. 1 çay kaşığı bulaşık deterjanı, küçük bir sprey şişesinde beyaz sirke ve 1 bardak ılık suyu karıştırın. Ardından 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. Koltuğu bu karışımla silin. Koltuğun üzerine birkaç saat veya kanepe tamamen kuruyana kadar oturmayın veya eşya koymayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.