Hava Durumu

Kötü giden ilişkiyi kurtarmanın 5 yolu!

Mutlu, sağlıklı ve güven veren ilişkinizde yaşanan anlaşmazlıklar zamanla ilişkinizin zedelenmesine yol açabilir.. İlişkinizde karşılaştığınız sorunları onarmaya çalışmak sandığınız kadar kolay olmaz. Heyecanını kaybetmiş ya da rutine sıkışıp kalmış ilişkinizi tekrar canlandırmanın yolları elbette ki var. Peki, kötü giden ilişkileri kurtarmak için neler yapılabilir? İşte ilişkinizdeki problemleri çözmenizi sağlayacak 5 etkili yol...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kötü giden ilişkiyi kurtarmanın 5 yolu!

İkili ilişkilerde zaman zaman yaşanan sorunlar bazen çözümsüz bir hal alarak çiftleri yıpratabilir.

Partnerinizi ne kadar çok sevseniz de aranızdaki sorunlardan dolayı ilişkiniz kötüye gidebilir. İlişkinizi tekrar kurtarmak istiyorsanız bazı yöntemlere başvurabilirsiniz. Kötü giden ilişkinizi kurtarmanın 5 etkili yolunu araştırdık.

1-HATALIYSANIZ BUNU KABUL EDİN

İlişkinizde sorunlar ve tartışmalar yaşamanız çok normal. Ancak yaşanan her olumsuzlukta haklı olduğunuzu iddia ederseniz sorunlarınızı çözmeniz zorlaşır.

Eğer bir konu hakkında haksız olduğunuzu düşünüyorsanız bunu mutlaka kabul ederek iletişim kurmaya çalışın. Aksini yaparsanız aranızdaki çatışmaları ve sorunları büyütebilirsiniz.

2-ŞEFFAF OLUN 

Duygularınızı dile getirmek konusunda ne kadar açık olursanız iletişim kurabilmeniz o kadar kolaylaşır.

Duygularınızı gizlemeden ve abartmadan partnerinize ifade etmeyi deneyin. Eğer güven kıran taraf sizseniz yargılamadan karşı tarafa kendinizi açıklayın. Tüm bunları yaparken dürüst ve açıklayıcı olun.

3-PROFESYONEL DESTEK ALIN 

Profesyonel yardım almak ilişkinizi iyileştirmenize katkı sağlayabilir. Uzman görüşüyle hareket etmek ve karar almak her ikiniz için de iyi olabilir.

Kırılan güven, ilişkideki herkese zarar verecek kadar ciddi bir boyutta olabilir. Eğer yaşanan bu durumu açıklamak ve düzeltmek sizi zorlayacak ise ilişkiler konusunda uzman birinden yardım almayı düşünebilirsiniz.

4-TEK BAŞINA SOSYALLEŞİN 

Sürekli birbirinizle vakit geçirmek zamanla ilişkinizi yıpratabilir. İlişkinizde kişisel alanlar belirlemek sağlıklı ilişkiler kurmanızı kolaylaştırır.

Sürekli beraber vakit geçirmek yerine kendinize zaman ayırın. Arkadaşlarınızla sosyalleşin. Tek başına sosyalleşerek kişisel kimliğinizi güçlendirmeye çalışın.

Unutmayın, partnerinize körkütük bağlı kalmak ve ilişkinizin dışında bir hayata sahip olmamak tehlikelidir.

5-DÜŞÜNCELERİNİZİ AÇIKÇA SÖYLEYİN 

İlişkinizin kötüye gittiğini düşünüyorsanız bunu partnerinizle açıkça konuşmayı deneyin. Düşüncelerinizi ve rahatsız olduğunuz şeyleri dile getirmeye başladığınızda aranızdaki sorunların çözümünü kolaylaştırabilirsiniz.

Partnerinizden de sizinle açıkça konuşmasını talep edin. Böylelikle yaşanan tatsız durumlarda uzlaşmanız daha kolay olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.