Hava Durumu

Peynir çeşitleri nelerdir? Kaşar peyniri...

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi peynir; Türk kültüründe oldukça önemlidir. Toplumumuzda süt ürünlerine olan ilgi, hayvancılığın da sıkça yapılmasından dolayı yüksektir. Sabah kahvaltılarında beyaz peynir, en çok tüketilen besinlerden biridir. Coğrafi bölgelerimize yoğunlaştıkça, peynir tüketim çeşitleri farklılık gösterir.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Peynir çeşitleri nelerdir? Kaşar peyniri...

Peynir çeşitleri nelerdir? Türkiye'de genellikle tercih edilen peynir çeşitleri; Çeçil peyniri, Ardahan keçi peyniri, Trakya kaşarı, Mihaliç Kelle Peyniri, Keçi Peyniri, İzmir Tulumu, Ezine Peyniri, Van Otlu Peyniri, Dil Peyniri, Hellim Peyniri, Külek Peyniri ve Erzincan Tulumu olarak dikkat çekmektedir.

Çeçil peyniri: Kars ve Erzurum bölgelerinde sıkça tüketilir.

Küflü Ardahan keçi peyniri: Ardahan yöresinde tüketilir.

Mihaliç kelle peyniri: Bandırma bölgesinde bulunur, normal peynirden biraz daha tuzludur.

Lor peyniri: Yurdun bazı bölgelerinde ekşimik olarak da bilinir. Tuzlu veya tuzsuz olarak da tüketilebilir.

Hellim peyniri: Kıbrıs'ta uzun yıllardır üretilen peynirdir. İçerisinde nane de bulunur.

Erzincan tulumu: Erzincan'da üretilir ve hayvan derisinden yapılmış tulum içerisinde satılır.

Kaşar peyniri: Çiğ sütün mayalanması ve ardından haşlanarak kalıp haline getirildikten sonra elde edilen bir süt ürünüdür. Keçi, koyun ya da inek sütünden elde etmek mümkün. Bir kilogram kaşar peyniri için hemen hemen 10 kilograma yakın süt kullanılması gerekiyor. Bu demek oluyor ki kaşar peyniri kalsiyum ve protein açısından son derece zengin bir ürün.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.