Hava Durumu

Ramazan Bayram tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün olacak mı? İşte detaylar...

Ramazan Bayramı tatili için geri sayım başlamış durumda. Ramazan Ayı boyunca İslam alemi için farz olan oruç ibadeti gerçekleştiriliyor. Oruçlar tutulduktan sonra Ramazan Bayramı kutlanacak. Kabine Toplantısı'nın ardından bayram tatili kaç gün olacak sorusuyla ilgili araştırmalar hız kazandı. İşte Bayram tatiline ilişkin merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2022 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2022 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ramazan Bayram tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün olacak mı? İşte detaylar...

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala büyük heyecanla beklenen Ramazan Bayramı tatilinin ne zaman ve kaç gün olduğu araştırılmaya başlandı.

Her sene 3 gün olarak kutlanan Ramazan Bayramı'nın hafta sonuyla birleştirilip 9 gün tatil olarak kutlandığı seneler olmuştu. Bu sene Ramazan Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına dair bir açıklama yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. İşte Ramazan Bayramı tatili hakkında son durum...

2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan Dini Günler Takvimi doğrultusunda Ramazan Bayramı bu yıl Mayıs ayında kutlanacak. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 2 Mayıs, üçüncü ve son günü de 4 Mayıs olacak.

1 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı Arefesi 

2 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 1. günü 

3 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 2. günü

4 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 3. günü 

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı tatili her sene 3 gün kutlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında arefe günü de yarım gün resmi tatil olarak kabul ediliyor.  Ramazan Bayramı'nın üç günü de resmi tatil olarak geçiyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Kabine Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatili süresi ile ilgili bir açıklama yapmadı. Kabine öncesinde bayram tatili süresinin 9 güne çıkartılacağı iddiaları bulunuyordu. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin konuşmadı.

Konuya ilişkin yeni bir detay geldiğinde haberturk.com'dan öğrenebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.