Hava Durumu

Sağlıklı bir ilişki kurmak için ipuçları

İçten sıcak ve huzurlu bir ilişkiyi yürütmek kolay değildir. Geçmişte birçok başarısız ilişki yaşamış olsanız veya daha önce mevcut ilişkinizde romantizm ateşini yeniden alevlendirmek için mücadele etmiş olsanız bile, bağlantıda kalmanın, tatmin bulmanın ve kalıcı mutluluğun tadını çıkarmanın yollarını bulabilirsiniz. Bu ipuçları, sağlıklı, mutlu ve tatmin edici bir romantik ilişki kurmanıza ve sürdürmenize yardımcı olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlıklı bir ilişki kurmak için ipuçları

Tüm romantik ilişkiler iniş ve çıkışlardan geçer ve hepsi çalışma, bağlılık ve eşinizle uyum sağlama ve değişme isteği gerektirir. Ancak ilişkiniz yeni başlıyor veya yıllardır birlikteyseniz, sağlıklı bir ilişki kurmak için atabileceğiniz adımlar var.

Her ilişki benzersizdir ve insanlar birçok farklı nedenle bir araya gelirler. Sağlıklı bir ilişkiyi tanımlayan şeyin bir kısmı, ilişkinin tam olarak ne olmasını istediğinize ve nereye gitmesini istediğinize dair ortak bir hedefi paylaşmaktır. Ve bu ancak partnerinizle derinden ve dürüstçe konuşarak bileceğiniz bir şeydir.

Bununla birlikte, çoğu sağlıklı ilişkinin ortak olduğu bazı özellikler de vardır. Bu temel ilkeleri bilmek, birlikte çalıştığınız hedefler veya birlikte karşılaştığınız zorluklar ne olursa olsun ilişkinizi anlamlı, tatmin edici ve heyecanlı tutmanıza yardımcı olabilir.

ANLAMLI BİR DUYGUSAL BAĞ KURUN 

 İkiniz de birbirinize sevildiğini ve duygusal olarak tatmin olduğunu hissettiriyorsunuz. 

Sevilmek ile sevildiğini hissetmek arasında fark vardır . 

Sevildiğini hissettiğinde, birisinin seni gerçekten anladığı gibi, eşiniz tarafından kabul edildiğini ve değer verildiğini hissetmenizi sağlar . 

Bazı ilişkiler, barış içinde bir arada yaşama sıkışıp kalır, ancak ortaklar birbirleriyle duygusal olarak gerçekten ilişki kurmazlar. 

Birlik yüzeyde istikrarlı görünse de, devam eden katılım ve duygusal bağlantı eksikliği, yalnızca iki kişi arasındaki mesafeyi artırmaya hizmet eder.

ÇATIŞMALARDAN TARTIŞMALARDAN KORKMAYIN 

Bazı çiftler sessizce konuşur, bazıları ise sesini yükseltip tutkuyla aynı fikirde olmayabilir.

Güçlü bir ilişkinin anahtarı ise çatışmadan korkmamaktır . Sizi rahatsız eden şeyleri misilleme korkusu olmadan ifade edebilmek için kendinizi güvende hissetmeli ve çatışmayı aşağılanmadan veya haklı olmakta ısrar etmeden çözebilmelisiniz.

SOSYAL İLİŞKİLERDEN KOPMAYIN 

Romantik kurgu veya filmlerin iddialarına rağmen, hiç kimse tüm ihtiyaçlarınızı karşılayamaz. Aslında, partnerinizden çok fazla şey beklemek bir ilişki üzerinde sağlıksız bir baskı oluşturabilir. 

Romantik ilişkinizi canlandırmak ve zenginleştirmek için, ilişkinin dışında kendi kimliğinizi sürdürmek, aile ve arkadaşlarla olan bağlarınızı korumak ve hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı sürdürmek önemlidir.

AÇIK VE DÜRÜST İLETİŞİM 

İyi iletişim, herhangi bir ilişkinin önemli bir parçasıdır. 

Her iki kişi de ilişkiden ne istediğini bildiğinde ve ihtiyaçlarını, korkularını ve arzularını ifade etmekte rahat hissettiğinde, bu güveni artırabilir ve aranızdaki bağı güçlendirebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.