Hava Durumu

Şevval ayı orucu ne zaman başlıyor?

Ramazan Bayramı'nın bitimiyle beraber Şevval ayı başlayacak. Bununla beraber 6 günlük Şevval ayı orucu da tutulacak. Peki, Şevval ayı 2022 ne zaman başlıyor? 6 günlük Şevval ayı orucu ne zaman tutulacak?

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şevval ayı orucu ne zaman başlıyor?

Şevval ayı orucu tutmak isteyen vatandaşlar, Şevval ayı 2022 ne zaman başlıyor? 6 günlük Şevval ayı orucu ne zaman tutulacak? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Hz. Peygamber (s.a.s.), "Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur." diyerek bu anlamlı günün önemini vurgulamıştır.

ŞEVVAL AYI 2022 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan ayının peşinden gelen mübarek Şevval ayı, 2 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak ve 30 Mayıs tarihinde sona erecek.

6 GÜNLÜK ŞEVVAL AYI ORUCU NE ZAMAN TUTULACAK?

Şevval ayı orucu 2022 yılında da her sene olduğu gibi Hicri takvimin 10. ayında tutulan bir oruçtur. Hicri takvimin 10. ayı 2022 senesinde Ramazan Bayramı'nın ilk günü başlayacaktır.

Ramazan ayının ardından içerisine girilen Şevval ayında tutulan Şevval orucu, 6 gün sürmektedir. Şevval orucunu Ramazan Bayramı'nda tutmak haramdır. Şevval orucu, tıpkı Ramazan ayında tutulan oruç gibidir. İmsak vaktinde oruç başlar ve akşam ezanında oruç bozulur. Bu oruç art arda tutulabileceği gibi, ara verilerek de tutulabilir.

Şevval orucu, Ramazan'ın ardından tutulması tavsiye edilen bir oruçtur. Farz olmayan bir ibadet olan Şevval orucu, Ramazan ayından sonra tutulmaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed, "Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur." buyurmuştur.

Yani Müslüman vatandaşlar, Ramazan ayının ardından gelen 30 günlük Şevval ayı içerisinde herhangi bir 6 gün oruç tutabilir. Böylelikle Hz. Muhammed'in buyurduğu gibi sanki bütün yıl oruç tutmuş gibi olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.