Hava Durumu

Sivilcelere kesin çözüm!

Cildinizde ansızın oluşan sivilceler aynaya her baktığınızda moralinizi bozuyor olabilir. Yanlış bakım uygulamaları ya da gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan sivilceleri evde doğal malzemelerle hazırlayacağınız maskelerle geçirebilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sivilcelere kesin çözüm!

Sivilce ya da akneler belirli dönemlerde çoğu insanın sıklıkla karşılaştığı cilt problemlerinin başında yer alıyor. Sivilceleri anında geçirmek ve kusursuz bir cilde sahip olmak için doğal maskelerden faydalanabilirsiniz. İşte sivilceler üzerinde en etkili doğal maskeler...

SİVİLCELERİ KURUTAN YUMURTA AKI MASKESİ

Yumurta akı özellikle akneleri kurutucu özelliği ile biliniyor. Cildi pürüzsüzleştiren ve cildin aydınlık görünüme kavuşmasını sağlayan yumurta akı düzenli kullanıldığında harika etkilere sahip oluyor.

1 yumurtanın akı.2 yemek kaşığı bal.1-2 tatlı kaşığı limon suyu.Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.Temiz cildinize karışımı sürün.15-20 dakika cildinizde bekletin.Daha sonra ılık su ile temizleyin.Haftada 2 kez uygulayın.

SİVİLCE LEKELERİ İÇİN ZERDEÇAL MASKESİ 

Zerdeçal cilde aydınlık bir görünüm verir. Cilt tonunu eşitleyerek zamanla lekelerin kaybolmasını sağlar.

Sivilceleri anından geçirme özelliği olan zerdeçal ayrıca ciltteki kızarıklar üzerinde de etkilidir.

1 tatlı kaşığı zerdeçal.1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt.1 yemek kaşığı bal.Tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.Hazırladığınız karışımı sivilcelerin bulunduğu bölgelere sürün.15-20 dakika bekleyin ve yıkayın.Cildinizin ihtiyacına göre haftada 1 ya da 2 kez uygulayın.

TARÇINLI SİVİLCE MASKESİ 

Tarçın ciltteki bakterileri yok ederek enfeksiyonlara karşı mücadele eder. Siyah noktalar ve sivilceler üzerinde etkisi büyüktür.

Cildin tazelenmesini ve aydınlanmasını sağlar. Düzenli kullanılan tarçın maskesi pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar.

2 yemek kaşığı bal.1 yemek kaşığı tarçın.Bal ve tarçını bir kabın içerisinde karıştırın.Cildinizi temizleyin.Daha sonra maskeyi cildinize sürün.Haftada 2-3 kez uygulayın.

HER DERDE DEVA LİMON MASKESİ 

Limon müthiş bir C vitamini kaynağı olduğu için cildi çok iyi besler. Ciltte oluşan lekelerin ve kararmaların iyileşme sürecini hızlandırır.

Limon siyah noktaları oluşmasını engeller ve gözenekleri temizler. Ayrıca sivilceleri kurutur ve tekrar oluşmasını önler.

Limon cildin yağ oranını dengeler. Ölü derileri temizleyen özelliği sayesinde cildinizin erken yaşlanmasının önüne geçer.

Akşam yatmadan önce limonu ikiye bölün ve yarısının suyunu sıkarak yüzünüze sürün.Dilerseniz limonun iç kısmını da hafifçe sıkarak doğrudan yüzünüzde gezdirebilirsiniz.Limon suyu sürdüğünüz yüzünüzü yıkamadan uyuyun ve sabah uyandığınızda yüzünüzü güzelce temizleyin.Cildinizin ihtiyacı kadar bu uygulamayı tekrarlayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.