Hava Durumu

Tadı damakta kalan elmalı kurabiye tarifi...

Elmalı kurabiye ağızda dağılan lezzetiyle çok seviliyor. Elmalı kurabiye yapımı çok kolay. Peki elmalı kurabiye nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tadı damakta kalan elmalı kurabiye tarifi...

Elmalı kurabiye geleneksel tatlılarımızdan biri. Sıcacık tadıyla da çok seviliyor. Peki elmalı kurabiye nasıl yapılır? İşte yanıtı...

ELMALI KURABİYE İÇ HARCI

1 çay bardağı toz şeker

Tarçın (Arzuya göre kullanılmayabilir)

Ceviz

ELMALI KURABİYE HAMURU İÇİN MALZEMELER

300 gr un

100 gr pudra şekeri

Kabartma tozu

Vanilya

250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı (Yoksa margarin)

ELMALI KURABİYE NASIL YAPILIR?

Elmalı kurabiye tarifi için ilk adımda iç harç hazırlanmalıdır.

Elmalar rendelendikten sonra şeker, tarçın ve ceviz ile kavrulur ve elma suyunu çektikten sonra kapatılarak soğumaya bırakılır.

Elmalı kurabiye hamuru yapımında ise tüm malzemeleri bir kaba koyarak hamur kıvamına gelen kadar yoğurun.

Kulak memesi kıvamındaki hamuru parçalara bölün.

Üçgen şeklinde bölünün hamurun çine iç harcı ekleyerek sarın.

Şekil verilen hamurlar 30 dakika, 175 derecelik fırında pişirilmeye bırakılır.

Arzuya göre pudra şekeri dökülerek servis edilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.