Hava Durumu

Tok tutuyor! İşte Canan Karatay tarifi...

İftar menüsüne hem tok tutan hem de vücuda ilaç olan bir çorba tarifi arıyorsanız paça çorbası tarifi bunların başında geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın en çok tavsiye ettiği çorba olan paça çorbası tarifi emeği lezzetine değen bir çeşit. İşte iftar menüsüne paça çorbası tarifi…

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2022 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2022 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tok tutuyor! İşte Canan Karatay tarifi...

Çorbalar iftar menüsünün olmazsa olmazı. Günün çorbası olarak Prof. Dr. Canan Karatay'ın her fırsatta önerdiği paça çorbasını seçtik.

Paça çorbası et suyu ile hazırlanan zahmetli bir çorba. Fakat şifası tüm zahmete değiyor. Çünkü paça çorbası bağışıklığı ve kemikleri güçlendiren bir çorba. İşte iftar menüsüne nefis çorba tarifi...

PAÇA ÇORBASI MALZEMELER

400-500 gr kuzu kuşbaşı eti (tavla zarı formunda doğranmış olmalı)

1 yemek kaşığı tereyağı

3 diş dövülmüş sarımsak

2 yemek kaşığı dolusu un

7 su bardağı ılık et suyu

1 çay kaşığı tuz, karabiber

2 adet yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı üzüm ya da elma sirkesi

1-2 çay kaşığı kırmızı pul biber

İFTAR MENÜSÜNE PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Tavla zarı formunda doğranmış et düdüklü tencereye koyulup üzerine 2 adet orta boy kuru soğan dörde bölünerek ilave edilir.

Etin üzerine 8-9 su bardağı sıcak su eklenip et haşlanır.

İyice yumuşayan et ocaktan alınıp ılık hale gelmesi beklenir.

Ilık hale gelen etler sudan çıkarılıp bir tabakta toplanır.

Zeytinyağı ya da tereyağı orta boy bir tencereye aktarılıp hafifçe kızdırıldıktan hemen sonra dövülmüş sarımsak ve un ilave edilir.

Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak 2-3 dakika, un önce köpüklenip sonra hafifçe sararıncaya kadar kavrulur.

Üzerine ılık haldeki et suyu yavaş yavaş eklenerek karıştırılmaya devam edilir.

Çorbanın suyu koyulaşıp tarhana çorbası kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak kaynatılır.

Diğer taraftan, yumurta sarıları ve sirke bir kâseye aktarılıp çatal yardımıyla iyice çırpılır.

Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe kadar alınıp sos ılık hale getirilir ve bir yandan çorba sürekli karıştırılarak içine aktarılır.

Son olarak, etler çorbaya ilave edilip tuz ve karabiber serpilir. Arada sırada karıştırılarak kısık ateşte 7-8 dakika daha kaynatılan çorba ocaktan alınır. Kırmızı pul biber serpiştirilip sıcak sıcak servise sunulur.

Çorbanın kıvamı gerektiğinden katı olursa 1 su bardağı sıcak süt ilave edilerek tarhana çorbası kıvamına getirilir. Afiyet olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.