Hava Durumu

Unutulmaya yüz tutmuş meslek: Ahşap oyma sanatı

Uzun yıllardır ahşaplara hayat veren Didem Pıtrak, unutulmaya yüz tutmuş mesleği teknolojiye inat, ayakta tutmaya çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2022 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2022 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Unutulmaya yüz tutmuş meslek: Ahşap oyma sanatı

Antalya Olympos’ta yaşayan ve yaklaşık 5 yıldır ahşap oyma sanatıyla ilgilenen, Didem Pıtrak'ın hedefi Türkiye’deki sayılı tasarım ustalarının arasına girmek. Pıtrak, el emeği göz nuru ile ahşabı farklı bir sunum ile tüketiciye sunmak için haftalarca uğraş veriyor.

Pıtrak, “Ahşap sanatına yönlenmem ve bunu meslek edinmemin en temel sebeplerinden biri doğadır. Ağaçların ve taşların büyülü uyumuna bende karışıp birleşmek istedim. Zeytin ağacının budanan parçalarını doğaçlamayla ruhum nasıl çiziyorsa ona dönüştürdüm. Her açıdan farklı formlar verip bakış açısını değiştirdim. Hem aşk, hem iş deyip mesleğim olsun istedim” dedi.

Bu sanata yönelmesini küçük adımlar atarak başladığını ifade eden Pıtrak, “Zeytin ağacını tercih etmemin nedeni dayanıklı olması. Ve yine rengi kokusu mistikliği güçlülüğü ve birçok kültürde barışı, saflığı, bereketi, kutsallığı, bilgeliği sembolize etmesi benim için bir tercih oldu” diye konuştu.

Büyük bir heyecanla üretmeye devam ettiğini söyleyen Pıtrak, “Bıçağımla içimden ne geçerse üretiyorum. Uzun süren uğraşlar sonucu ortaya çıkan eser bana da sürpriz oluyor. Müthiş bir    meditasyon şekli.. Ürünlerimin tamamını kullanım açısından dönüşüme açık bırakıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.