Hava Durumu

Vücudunuzun güzel kokmasını sağlıyor!

Hepimizin kendi doğal kokuları varken, yediğimiz yiyecekler, farkında olsak da olmasak da kokumuzu etkiler. Tıpkı bizi kokutan bazı maddeler olduğu gibi (örneğin lahana, brokoli ve kükürtlü diğer sebzeler), harika kokmanızı sağlayan ve cazibenizi artıran başka yiyecekler de vardır.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2022 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2022 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vücudunuzun güzel kokmasını sağlıyor!

NARENCİYE 

Narenciye, tükettiğimizde bir tür kötü koku giderici olarak çalışır. 

Taze ve canlandırıcı bir kokusu vardır ve portakal, greyfurt, ananas veya çilek yerseniz, o kokuyu özümsersiniz.

Bu meyvelerin hayranı değilseniz, içeceğinize biraz limon veya limon sıkmayı düşünün.

TAZE AROMATİK YEŞİLLİKLER 

Fesleğen, nane, biberiye ve diğer otlar aromatik, botanik yapıları ile düzeni bozabilir. Bu bitkilerdeki uçucu yağlar sayesinde, gargara görevi görür, garnitür veya yoğun aromalı herhangi bir şeyin ağzınızda kalmasını istemeyebileceğiniz kokuları maskeler. Tatlınıza biraz nane veya fesleğen eklemeyi düşünün.

YASEMİN ÇAYI 

Yasemin özellikle baştan çıkarıcı bir kokuya sahip olsa da, tüm bitki çayları toksinlerin sisteminizden atılmasına yardımcı olarak doğal kokunuzu artırır. 

Yasemin çayı bunu yapar ve sindirim sisteminizi sakinleştirir. 

Sonuçta, kim taze yasemin gibi kokmak istemez ki?

ZENCEFİL 

Zencefil kesinlikle güçlü kokabilir, ancak endişelenmeyin, içeceklerinize biraz eklerseniz ve yiyecekler sizi zencefil gibi kokmaz. Bunun yerine, diğer hoş olmayan kokuları giderecektir - limon ve zencefil çayı, özellikle kötü kokularla savaşan detoksifiye edici özelliklere sahip olacaktır. Koku sorununuz gaz ise, birkaç zencefil dilimi mide problemlerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

SU 

Bu teknik olarak bir gıda değildir, ancak dehidrasyon insanlarda kötü kokunun yaygın bir nedenidir. 

Su, vücudumuzun dışarı atılmasına ve kokuya neden olan faktörleri ortadan kaldırmasına yardımcı olur. 

Tek başına su içmekten kesinlikle nefret ediyorsanız, bir narenciye dilimi ekleyin ve su içeriği yüksek meyve ve sebzeler yiyin.

KEREVİZ 

Bu değeri bilinmeyen sebze, lif ve kalori yakma potansiyeli ile doludur. En önemlisi, kereviz sapları koku molekülleri olan androstenol ve androstenon ile doludur. 

Bu feromonlar ağzınıza girer girmez vücudunuzdaki uyarılmayı artırır, bu da vücudun sizi potansiyel partnerler için daha çekici kılan sinyaller ve kokular göndermesine neden olur!

YOĞURT 

Yoğurdun bağırsaklarınızdan cildinize pek çok faydası vardır. Doğal olarak oluşan probiyotikleri ayrıca vücut kokusuyla savaşmaya ve onu etkisiz hale getirmeye yardımcı olur.

ELMA 

Elmalar kokuyu çeşitli şekillerde giderir. 

Doğal bir deterjan görevi görseler de, elma çiğnemek aynı zamanda plakları dişlerinizden uzaklaştırır, ayrıca ağzınızda saklanan ve bakterilere ve tuhaf bir kokuya neden olabilecek sıkışmış gıda maddelerini de uzaklaştırır.

ELMA SİRKESİ 

Ayak kokunuz varsa, ACV en iyi seçeneğinizdir. Antibakteriyel bir ıslatma görevi görürken, tüketildiğinde de aynı temizleme etkilerine sahiptir. 

Ayrıca fazla teri kurutur ve sisteminizi dengede tutmanın ekonomik bir yoludur. 

Çok asidik olmaması için daima suyla seyreltin. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.