Hava Durumu

Ortalama yaş

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2018 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 08:33

Sevgili partnerim Erkan Öncel'le geçtiğimiz hafta sonu 3. Lig'deki temsilcimiz Yeşil Bursa'nın Minareliçavuş'taki maçını izlemeye gideceğiz. Lig ikincisi Ordu deplasmanında uzun haftalardan sonra ilk kez galibiyetle tanışmıştı. Bu galibiyet 'acaba' sorusunu gündeme taşımıştı. Kalan tüm maçlarını kazanırsa lige tutunabilir miydi? Ahmet Suphi Evke takıma ne kadar dokunmuştu? Farkını ortaya koyabildi mi?
Bütün bu soruların cevaplarını almak üzere bir araya geldik.
Ben, Erkan ve yeğenim Cemil Güler. Birçoğunuz tanıyordur. Arabada giderken sevgili Erkan; "hocam" dedi. "Şimdi bir şey söyleyeceğim çok hoşuna gidecek. Arabada üçümüzün yaş ortalaması kırklarda biliyor musun?" "Gerçekten mi?" dedim.
Gençlik çok özel ve güzel bir şey. Üç dört saat sonra Cemil kardeşim arabadan inerken.
"Çok üzülüyorum" dedim şimdi sen arabadan indiğinde yaş ortalaması yine 50'lere çıkacak.
Gülüştük halimize...
Bugün futbolda da en çok tartışılan tecrübeli oyuncuların uzun yıllar futbol oynamaya devam etmeleri ve bu sebepten takım yaş ortalamalarını yükseltmeleri. Aşağıdan başarılı, yukarıları zorlayacak yerli oyuncuların gelmemesi de bir neden tabii!
Medipol Başakşehir, Galatasaray, Beşiktaş ve daha birçok takımın yaş ortalamalarının yukarılarda olduğunu görmekteyiz. Maçların üçüncü ve son periyotlarını izlerken biz de bunu fark ediyoruz zaten.
Yoruluyorlar. Sinirli ve agresif oynuyorlar. Bursaspor da bunlardan nasiplenenlerden...
Furkan, Sinan ve Ertuğrul'un kadroda yer bulduklarında takım yaş ortalaması aşağılara doğru geliyor.
Dolayısıyla takım gençleşiyor. Gençlik demek; daha çok koşmak, performans, mücadele, enerji demek. Fakat maalesef teknik adamlar da günlük ve haftalık başarı yüzünden tercihlerini tecrübeli oyunculardan yana kullanmakta. Uzatmayayım.
Kayseri maçında Abdullahi Shehu ve Ertuğrul'un ilk on birde şans bulmaları savunmada ve orta alanda Bursaspor'u daha enerjik, hareketli gösterdi. Kim ne derse desin tecrübeye evet ama gençliğe iki kere evet.
Minareliçavuş'taki maçta uzun süre 10 kişi oynamak zorunda kalan pilot takımımız maçı 2-0 kaybetti.
Bütün umutlar yok oldu gitti. Şimdi yine gelelim Bursaspor'a yarın Osmanlıspor'la çok önemli bir maç oynayacak. Eşik atlamak gibi bir şey. Bir kere asla kaybetmeyecek! Kazanmak içinde her şeyini ortaya koyacak. Oyunda gösterdiği ortalama performansı iki tık yukarı çıkaracak. Yani maç bittiğinde biz sahada en çok koşan oyuncunun Pablo Batalla olmadığını göreceğiz. İki hatta üç oyuncudan sonra sıralamada Batalla olursa o zaman biz o maçı kazanmışız demektir. Yani koşmayana, mücadele etmeyene, çalışmayana ekmek yok kardeşim.
Disiplinli çalıştığın kadar varsın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.