Hava Durumu

2018 manifestosu...

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2017 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 08:09

Her yeni yıl yeni bir umut, yeni bir başlangıç. Umudu boş ver, ne uzuyoruz ne kısalıyoruz şu Kavanoz Dipli'de. Bari başlangıç tarafından yürüyelim ve yeni yılla alakalı bir dizi yeniliği hayata geçirelim. Yenilik dediğim aslında eskinin kötü alışkanlıkları.
Buyurun, şematik olarak yazıyorum yeni yıl tasarruflarımı:
1. Sigarayla artık kesinkes vedalaşılacak. 2017'de de teşebbüs edilmiş, ancak şekilde görüldüğü gibi başarısız olunmuştu. Bu kez yüzde 100. Yürürken nefesin daraldığı oluyor abi...
2. Daha az piyasa yemeği, daha çok ev yemeği yenecek. Ev yemeği için zaman ve ortam olmasa bile fındık fıstıkla öğün atlanacak.
3. Mideyi yakan, şişkinlik yapan, hazmı zor yeme- içme alışkanlığı kesin terk. Pastaya böreğe 'hayır!' demesi öğrenilecek. En azından denenecek! Uygulama, 'o dar kot pantolona girebilene kadar' devam edecek. 1.5 sene önce alınan pantolona girilemez mi abi.
4. Sinir bozan, mutsuzluk saçan, kendi sorunlarını senin sorunun haline getiren insanlardan uzak durulacak. İnsaniyet namına el attığın konular bir vade sonra senin sorunun haline geliyor, görmüyor musun!
5. Kifayetsiz muhterislere mümkün mertebe değer verilmeyecek. Veriyor gibi yapmak da yorucu çünkü. Çevir kafayı git, o derece.
6. Çocuklarla zaman geçirmek için elinden geleni yapıyorsun ama yine de ortada büyük bir başarısızlık var. Haftada 5 gün uğradığın baban bile seni hiç görmemekten yakınırdı, hatırla! Anne- babanın çocuklarına karşı 'doyma duygusu yok!'. Bu olguyu içselleştir artık. Enerjini, nefesini başka şeylere harca. Çocuklarla görüşme, onlar ne kadar isterse o kadar oluyor çünkü. Anla bunu.
7. Farkındaysan Bursaspor da ekstra gerilim yapıyor sende. Yense de yenilse de. Bu bir aşk, bir tutku, istesen de bırakamazsın, tabii ki vazgeçmek yok. Ama yapabilirsen fazla kaptırma kendini. Yıllardır hiçbir eşiği atlayamayan bir takımın peşindesin, farkına var artık.
8. Daha fazla film, daha fazla kitap, daha fazla yeni yer, daha fazla yeni arkadaş, bu sene de her sene olduğu gibi, mottomuz bu. Haydi hayırlı tıraşlar!

Rozetli bir başkan daha!

Eski başkan Recep Altepe Bursa-spor rozetini, görev yaptığı yıllar boyunca hiç çıkarmadı yakasından. Yeni başkan Alinur Aktaş'ın da Bursasporlu olduğu biliniyor. Ve fakat, dünkü basın toplantısına kadar yakasında rozet görmemiştik. Dün gördük ve sevindik.


Futbola ve/veya Bursa-spor'a ilgisiz olanlar bu detaya sevinmemizi anlamamış olabilirler.
Konuya yüzeysel nazarla yaklaşanlardan böyle bir anlayış beklenmez zaten.
Müstahdemle müdürün, Artvin kökenliyle Van kökenlinin aynı potada eridiği başka bir payda var mı?
Bir kentin moralini bir hafta süreyle yüksek tutmak için var mı elinizde başka bir enstrüman?
Bu kenti yurtdışında (veya yurtiçinde) marka haline getirmek en kolay hangi yolla mümkün? (Kosova'da çarşıda Bursaspor formasıyla gezenler vardı, Makedonya'da kuyumcu Bursa'dan geldiğimizi öğrenince 'Bursa-spor!' diye bağırdı, Abhazya'da... Neyse keseyim burada!)
Hasılı, Bursaspor bu kentin en mühim ortak paydası.
Başka bir takımı tutan bir başkan, herhalde görmek isteyeceğimiz son şey olur bur(s)alarda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.