Hava Durumu

710 bin lira, iyi para!

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2021 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2021 08:15

CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın işi gücü 3 maaş 5 maaş alan bürokratları enselemek. AKP döneminde kim çoklu maaş alıyor, aylığını 60 binlere 100 binlere taşıyor bu abi anında yakalıyor ya.

Merak ettim, Rıdvan Dilmen'in TRT'den aldığı 710 binlik maaş karşısında Deniz Bey'in yakaladığı o elemanlar kendilerini fakir hissettiler mi acaba?

Hayıflanmadılar mı bizim Şeytan'a!..

Geçmiş vakit. Yıkılan statta, basın tribünündeyiz. Her iki ayağını da mükemmel kullanan ender gazetecilerden Kayhan Kaymaz abim, rakip takım kontratağa başladığı anda bana döndü ve..

'Gol olur!' dedi.

Adamlar tık tık tık paslaştı, 5-6 pas sonrası, son adam vurdu (hakikaten) gol!..

'Kayhan abi' dedim, Rıdvan Dilmen orta yapıldığında veya kaleye şut atıldığında 'gol olur' diyor, yıllardır bundan ekmek yiyor.

Sen bur(s)alarda resmen harcanıyorsun!

Kayhan Abi, 710 bin lirayı bir arada hiç gördü mü, bilmiyorum.

Şu satırlar yazılana kadar Rıdvan cephesinden bir yalanlama gelmediğine göre, bu para her ay indira gandi. (Yıllığı 8.5 milyon TL)

Acaba 'cash' mi alıyordur, yoksa banka hesabına mı yatıyordur!

TRT kadrosunda değil ya, insan merak ediyor, belki muhasebeye uğruyordur, eline çek veriyorlardır. Belki çeki stüdyoya gönderiyorlardır.

2.5 milyon kişinin elektrik faturasını ödeyemediği ülkede, 710 bin lira, samimi söylüyorum gayet iyi para!

Eksilterek izah edeyim, 710'u boş ver, 500 de çok iyi. Hatta 210 bile gayet iyi. Yanlış anlamazsanız eğer, ben şahsen 110 bin lirayı mükemmel bulurum.

50 bin de iş görür, 25'le bile neler neler olur.

Şu an cebimde 10 bin lira olması hayaline itiraz edecek halim yok.

4 coğrafi bölgeden oluşan Türkiye'de, asgari ücretin 8 bin lira olduğu ülkede normal bunlar. Son cümlede adamın cahilliğine gönderme var!

ATALAR BİLSE SÖYLEMEZDİ

Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirmesi (ABİDE) araştırmasının veri analizleri tamamlanmış. Kulağıma yeni geldi.

81 ilde 3 bine yakın okulda 100 binden fazla 4'ncü ve 8'nci sınıf öğrencilerine yönelik araştırma sonuçları 'tokat gibi'.

Misal fen bilimlerinde vücuttaki organları bilmiyormuş çocuklar veya coğrafyada haritada yer gösteremiyormuş.

Özümün ilgisini en çok Türkçe'de öğrencilerin yüzde 66'sının deyimleri, atasözlerini bilmemesi çekti. Bu çocuklar hiciv ve nüktelerdeki mesajları anlayamıyor, neden sonuç ilişkisi de kuramıyormuş.

Arkamızdan zımba gibi bir kuşak geliyor anlayışı büyük yanılgı galiba!

Ben yine de üzerime düşeni yapıp bir-iki atasözünü öğreteyim bari, bu köşeyi okuma ihtimali olan 4-8 sınıf öğrencilerine..

Ak akçe kara gün içindir: Merkez Bankası'nda döviz rezervi bulundurmak 'ihtiyat'lı olmanın bir gereğidir. Kara günde ak akçe olmazsa adama sorarlar, 128 milyar dolar nerede diye.

Ya sopa yememiş, ya sayı saymayı bilmiyor: Rıdvan'ın yorumları çok iyi, 710 bini hak ediyor diyen olursa, bu atasözü çok kullanışlı!

Ele verir talkını, kendi yutar salkımı: Ejder meyveli 'smoothie' içen birinin ahaliye 'porsiyonları küçültün' nasihatı vermesi veya israfın haram olduğu vurgusu yapan bir devlet kurumunun başındaki sarıklı kişinin milyonluk makam aracına binmesi vesaire.

SABAH-I ŞERİFLERİNİZ HAYROLSUN

Sosyal medyada günaydın deme adeti peydah oldu. Vardı tek-tük günaydın diyen ama kitlesel değildi. Baktım bu ara herkes 'günaydın'cı olmuş.

Ahali yerli yersiz birbirine günaydın der halde.

Ne oldu diye bir bakacak oldum, meğer.. Malum kişi günaydın ve tünaydın demenin cahiliye dönemi adeti olduğu hususunda fetva vermiş.

Adamın bu ara maşallahı var. Kabuklu deniz ürünleri konusu kesmemiş olmalı ki, günaydına tünaydına sarmış.

Sarsın, ne güzel eğleniyoruz.

'Aman' diyenler var bu arada: 'Aman sakın oyuna gelmeyin. İktidar malum kişiye toplanan tepkileri toparlayıp bunlar din düşmanı diyecekler.'

Herkesin elinde cep telefonu, önünde klavye olan bir dönemde o oyuna gelmeyelim, buna alet olmayalım muhabbeti pek mümkün değil.

Bir kişinin saçmalamalarına itiraz edilmesi kimseyi din düşmanı yapmaz zaten.

Asıl deniz ürünlerine, günaydına falan tepki gösterilmemesi komik.

Tepki kimin işine yarayacaksa yarasın.

Devletten maaş aldığı halde devleti bu kadar komik hale getiren biri devletin umurunda değilse, benim niye umurunda olsun.

Hangi ülkede var böyle bir numune!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.