Hava Durumu

Akkuş ve Ekinci...

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2018 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 07:41

Gazetecilerin ekseriyesi böyle mi bilmiyorum ama ben, sabah ne yediğimi mutlaka unuturum, 'ilerde belki bir gün yazarım' diye heybeye attığım hiçbir şeyi unutmam.CHP'nin yeni il başkanı Hüseyin Akkuş olunca, 'o an' hemen geldi aklıma. O an dediğim, tam 30 yıl önce...

SHP İl Başkanı Kemal Ekinci.Hüseyin Akkuş da o sıralar, SHP'li bir genç.Sanırım Kültürpark'ın içindeki Selçuk Restaurant'ta partinin bir etkinliği var. Bir ara baktım 'efsane' il başkanı Kemal Ekinci'nin etrafı bir grup genç tarafından sarılmış. Hararetli bir konuşma yapılıyor.

Kulak dikizi menziline girdim, kulak kabarttım.O gençlerden biri Kemal Ekinci'yi kıyasıya eleştiriyor. Eleştiri konusu ne biliyor musunuz? Ekinci'nin içtiği sigara! (Marlboro) 'Sizin gibi nitelikli birine Amerikan sigarası içmek yakışıyor mu?' yollu bir eleştiri bu! Bugünün gençlerine çok anlamlı gelmeyebilir ama, bizim jenerasyon böyle konularda acayip takıntılıydı.Kemal Ekinci de, 'varlıklı biri olduğunu' söylüyordu galiba, 'insanların kaliteli ürün tüketmesi gerektiğini' falan da.

Söylemeye lüzum yok sanıyorum. Hikayenin gidişatından herkes anladı o gencin, geçmişin Görükle Belediye Başkanı, bugünün CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş olduğunu. İl yönetimine seçilen arkadaşım İlhan Ekinci'ye not:

İlhan! Vakti zamanında abini Marlboro içiyor diye eleştiren Hüseyin Akkuş'un yönetimine girdiğin iyi oldu. Gözün üzerinde olsun. Amerikan malı zararlı bir tüketim yaparsa haberim olsun!..

Bir Çinli soruyor!

'Bir Çinli soruyor' denmiş ve eklenmiş:'Bu soruya verilecek bir cevabınız var mı?' Soru şöyle:'Müslüman işadamları bize gelip almak istedikleri sahte ürünlerin üzerine uluslararası markaları yazmamızı istiyorlar. Ancak onları yemeğe götürdüğümüzde bize sunduğumuz yemeklerin helal olup olmadığını soruyorlar.Merak ediyorum, İslam dininde sahtekarlık yapmak ve taklit ürün satmak helal mi?'

Bir Türk cevaplıyor!

Türk Standartları Enstitüsü Başaraştırmacısı Mustafa Karaman vermiş cevabını, yukarıdaki Çinliye. Buyurun birlikte okuyalım: ''İslam dininde sahtekarlık yapmak ve taklit ürün satmak helal değildir. Sen onlara bakıp, bütün Müslümanları aynı kefeye koyma. Onlar, değerini bulunca seni, fırsatını bulunca bizi bile satarlar. Şimdi sana, 'Sen' diyeceğim, dürüstsen üzerine alma, ama senin orda da az buz namussuz yok, bunu da unutma!

Onları kast ederek, onlara 'sen' diye hitap ederek, devam ediyorum:Senin, 'Müslüman görünümlüler'e aldırma... Sen, onlarla işbirliği yaparak, bize kanserojen madde ihtiva eden ürünleri kakaladığınızı bilmediğimizi sanma... Senin onlardan, onların da senden bir farkı yok!İkinizin soyu farklı ama huyu aynı. İkinizin de huyuna da, suyuna da tüküreyim...''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.