Hava Durumu

Beyaz Saray'ın 'minik kuş'u...

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2018 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2018 08:03

Beyaz Saray'daki üst düzey yöneticilerden biri New York Times'a 'imzasız' bir makale yazmış.
Ve demiş ki özetle:
'Trump kafasına göre takılıyor ama biz ülke için kötü sonuçlar doğabilecek durumlarda sessiz sedasız engellemeler yapıyoruz. Bir nevi direniyoruz bu adama!'
Direniş lafının ait olduğu jargonu bilen 'no name' kişi makalede şu düzeltmeyi de yapmış:
'Bizimkisi soldan bir direniş değil. Biz onlarca kişiyiz ve yönetimin başarılı olmasını istiyoruz.'
Durumun 'görece' felsefi izahı da şu cümlede gizli:
'Başkan bir Cumhuriyetçi olarak seçildi ama muhafazakarların benimsediği özgür akıl, serbest pazarlar ve özgür halk ideallerine yakınlık göstermiyor.'
Makale daha uzun ama gerek yok detay vermeye. Belli ki baba, 'derin Amerika'nın 'derinliği' olan adamlarından biri. Trump'ın kendisini batırırken Amerika'yı da batırmasını istemeyen on-onbeş kişi de mi çıkmayacak koca ülkeden!?
Tabii Trump'ın 'no name' abinin peşine düşmesi geç olmamış. Adamı hemen korkaklıkla suçlamış, New York Times'ı da 'ulusal güvenliği' düşünerek adamı ihbar etmeye davet etmiş.
İfadede, 'tabii böyle biri varsa' gibi bir gönderme de var. Büyük soru bu işte bu vakada:
'Sizce böyle biri var mı?'
Bence böyle biri var. Yüzde 100 var hem de. Buyurun aşağıdaki yazıya...

ABD BASININA GÜVENEBİLİRSİN

ABD'nin her şeyine gıcık olmak için kutu gibi 10'ar neden sayabilirsiniz, ben de sayarım ama, bu ülkenin saygıyı hak eden belki de yegane ve başlıca kurumu, basını.
Savaş yanlısı yayın yapmaktan çekinmeyen Amerikalı Fox TV gibi istisnalar dışında, bilhassa yazılı medya, içinde habercilik ve yayıncılık aşkı olan her gazetecinin çalışmak isteyeceği türden.
Yıllar önce okuduğum 'Basının Gücü' kitabından üç örnek vermek gerekirse...
1. Washington Post'a yılbaşında gelen hediyeler gazetenin girişinde adeta küçük çaplı bir paket dağı oluştururmuş. Ve fakat kimse bu paketlere el sürmez, görevliler hepsine 'iade' damgası vurup gönderene gönderirmiş.
2. New York Times'ın bir muhabiri, Post'un bir yazar veya muhabirinin bir firmadan bedava uçak bileti aldığını öğrense, o sıra elinde dünyayı kurtaracak kadar mühim bir haber olsa bile erteler ve 'bedava bilet' haberine öncelik verirmiş. Meslektaştır, görmezden gelelim demezmiş. Çünkü, öncelik kendisinin sonra da mesleğin inandırıcılığını yitirmemesinde.
3. Washington Post yıllarca gazetede çıkmış hataları birinci sayfasından duyurdu. Bazen kendini rezil edercesine. Okurun görmesi zor detay hataları bile, hem de dediğim gibi birinci sayfadan. Böylesine bir özgüven söz konusu, sırf inandırıcılık sürsün diye.

SİLAH TAŞIMANI ANLADIM DA...

Konya'nın Akşehir ilçesinde pratisyen hekim olarak çalışan Hasan Akdemir (39) arkadaşının düğününde tutukluk yapan tabancasını kontrol ederken kendisini başından vurdu. Hastaneye kaldırılan doktor, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Doktorsun... Son yıllarda doktorlara yapılan saldırıları bildiğimden silah taşımanı anlayabiliyorum. Peki arkadaşın düğününde havaya ateş açmak ne oluyor!
Doktor, mühendis, hakim, gazeteci fark etmiyor. 'Türk insanı' diye başka bir sapiens var ve duruma göre bu tür(k)ün aklını rafa kaldırması, an meselesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.