Hava Durumu

Bildiğin tiyatro!

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2019 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2019 07:56

Eskişehir tren garı. İki kadın, yanlarında bir de çocuk var. Telefonla bağıra çağıra konuşuyor kadınlardan biri. Konuşmalardan öyle anlaşılıyor ki, bunlar Ankara'dan trenle Eskişehir'e gelmişler ama, parasız pulsuz dımdızlak ortada kalmışlar.
Kılık kıyafetleri fena değil. Yani, bu mağduriyet (!) ya bir yanlış anlama kaynaklı ve/veya bir eşin dostun yüzünden iyot gibi kalmışlar tren garında.
Ne bir yere gidecek kadar paraları var, ne oturup orada duracak halleri...
Adamın biri müdahil oluyor olaya. Çıkarıyor cebinden 50 lirayı, 'Hanımefendi!' diyor 'istemeden kulak misafiri oldum konuşmalarınıza. Ancak bu kadar verebilirim. Buyurun lütfen, umarım işinizi görür.'
Kadın mahcup, minnetle alıyor parayı, istemeden alıyormuş mimik ve jestleriyle. İhtiyacım olmasaydı almazdım gibi laflar geveleyerek.
İşte böyle, insanlık ölmemiş değil mi henüz?
Ölmemiş!
Kadınların sırra kadem pozisyonu aldıkları sırada, parayı verenin yanına tren garındaki otobüslerden birinin muavini yaklaşıyor ve...
'Abi ne yaptın!' diyor, bunlar her Allah'ın günü burda, dolandırıyorlar herkesi!
***
Şimdi diyeceksiniz ki, ayıp bu kadınların yaptığı.
Bence değil. O kadar rol çalışmışlar, o kadar plan prova!
Ne yani, olmayacak mı bir karşılığı!
Tiyatro sadece bilet alınarak gidilen bir yer mi?
Sokak tiyatrosunun da bir bedeli olmayacak mı?

ANKETLER HAVADA UÇUŞUYOR!

31 Mart öncesi hiçbir araştırma yapmayan KONDA, 23 Haziran için yaptığı araştırmayı yayınladı.
Ülkenin en saygın ve güvenilir araştırma kuruluşlarından olan KONDA'nın anketine göre, kararsızlar orantılı bir şekilde dağıtıldığında Ekrem İmamoğlu yüzde 54, Binali Yıldırım ise yüzde 45 oy alıyor. Aradaki fark yüzde 9.
Konda'nın 9 puanlık farkına yakın sonuç bulan diğer iki araştırma şirketi ve aradaki farklar şöyle:
Themis 8 puan, SONAR 6 puan.
Aslında tek tek vermektense şöyle diyelim. Aralarında MAK, Optimar, ADA, Avrasya, Remsey, Konsensüs gibi firmaların da bulunduğu toplam 14 araştırma kuruluşunun 13'ü İmamoğlu'nu önde gösteriyor.
Hem de kapatılması zor farklarla.
Sadece ORC Binali Yıldırım önde diyor. Ama 0.3 farkla!
Dünün gündem maddelerinden biri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu anketlere mesafeli yaklaşılması gerektiğine ilişkin beyanatıydı.
Çoğu İmamoğlu'nu önde gösteren bu anket sonuçlarına, İmamoğlu cephesi de diplomatik dille döylersek 'ihtiyatlı iyimserlik' bakış açısıyla yaklaşıyor. Hatta ciddiyeti elden bırakmama çağrılarıyla...
Buyurun aşağıdaki yazıya.

SEÇİM SANDIKTA KAZANILIR...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı şu uyarıyı yapmış sosyal medyada:
'Tüm İstanbullulara çağrımızdır. Açıklanan anket sonuçlarını dikkate almayın, seçim anketle değil sandıkta kazanılır. Tatildeyseniz geri dönün. İşiniz varsa 1 gün erteleyin. Rehavete değil umuda ihtiyacımız var. Tek bir oyla seçimi kazanacağız o oy senin oyun olacak!'
Bu uyarıdan öyle anlaşılıyor ki, İmamoğlu cephesi, anketlerin çoğunda önde gösterilmelerinin amacının 'rehavete kapılmaları için' özellikle düzenlendiğini düşünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.