Hava Durumu

Bir serseri mayınımız eksikti...

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2022 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 08:14

Rusya, 3 liman şehrinden, 420 sualtı mayınının fırtına yüzünden bağlantılarından koptuğunu duyurmuştu.

Çok geçmeden bu mayınlardan biri, Boğaz’ın Karadeniz girişine kadar geldi.

Neyse ki fark edildi ve imha edildi.

Kaldı 419 tane daha sualtı mayını!

‘Serseri mayın’ lafı herhalde bu gibi durumları anlatmak için üretildi.

Kime ne zaman zarar vereceği belli olmayan potansiyel tehlike.

Geçen akşam öylesine gezerken kanallar arasında, Karadeniz’de balıkçılığın yasaklandığına ilişkin alt yazı okudum.Az araştırdım, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurusunu buldum.

‘İkinci bir duyuruya kadar’ deniyor ve ‘Karadeniz kıyılarında gün batımından gün doğumuna küçük teknelerle yapılan olta avcılığı da dahil her türlü balık avcılığının durdurulduğu’ bildiriliyor.

Bulgaristan kıyılarıile bizim Kefkenarasında.

İğneada’dan Sinop’a, hatta Samsun’a tüm kıyılar tehdit altında aslında, haberlere bakılırsa.Bilhassa İğneada açıklarında alarm verildi. Milli Savunma Bakanlığı ‘ekiplerimiz müdahaleye başladı’ diye açıklama yaptı.

Nedir bu!Bir serseri mayınımız eksikti, o da oldu.

Sahip olunanteknolojiylemayın tespit etmek, imha etmek zor olmasa gerek ve fakat..Kim temizleyecek, ne zaman temizleyecek, tam olarak temizlendiğinden nasıl emin olunacak. Bir gemiye, bir tekneye (Allah korusun) çarpması halinde, sorumluluk kime ait olacak, hesabı kim verecek..

(Savaşı da, çıkaranları da lanetlemekten başka ne gelir elden.)

Ülke ayırmadan söylüyorum, Karadeniz’i babanızın çöplüğü haline getirmiştiniz, şimdi de mayın tarlası yaptınız, elbirliğiyle..

MANDA BATAKTA

Bir konu bulsam da yazsam diye sosyal medyada eşelenirken, abir baktım bir manda muhabbetidir gidiyor. Karada ve batakta manda fotoğrafları, ‘manda işine gireceğim parayı bulacağım’ diyenlervs.

Baktım ‘yoğurt’, ‘Medine’ falan da ‘trend’ olmuş. Daha bir dikkat kesildim. Meğer Cumhurbaşkanı ahaliye yatmadan önce nasıl beslenileceği hususunda enteresan bir tavsiyede bulunmuş:

‘Yatarken manda yoğurduna 3-5 Medine hurması doğranacak, çay kaşığıyla kestane balı ilave edilecek, yulaf ezmesi eşliğinde tüketilecek!’

Muhalefet liderleri Babacan’ın ev sahipliğinde ‘6’lı Masa’damercimek çorbasına kaşık sallarken, sosyal medya ‘manda ve yoğurdu’ üzerinden sallanıyormuş meğer.

Yadırgadığım konu, bu kadar faydalı bir beslenme tavsiyesinin hemen kilogram/ fiyat listelerinin yayınlanması ve ‘millette para mı var ki bunları yesin’ edebiyatının yapılması. Neymiş, manda yoğurdu 80-90liraymış, Medine hurması 120-160 arasında, kestane balı 100- 180 falan, yulaf ezmesi bile 15-30 TL.

Kimi de gramaj üzerinden ince hesaba girmiş. Buna göre yatmadan önce Tayyip Bey’in tavsiyesine uyan biri hane bütçesine 30 günde 4 bin lira yük çıkarıyormuş. (Bir çay kaşığı kestane balını nasıl hesapladın Müslüman!)

Ve Allah sizi inandırsın, Sayıştay Raporu’na atıf yapıp Saray’ın 2020 yılında 2 milyar 896 milyon TL harcama yaptığını, bunun bir kısmının da mutfak masrafı olduğunu yazanlar bile vardı.

Bu hengame içinde şu detay dikkatli gözlerden kaçtı kanımca.

Tayyip Bey, manda yoğurdu muhabbetiyle aslında yeni bir imaj çalışması yapmıştı.

Buna göre, ‘ejder meyveli smoothie’batılıydı, züppeydi, halkına tepeden bakandı, halkından kopandı; manda yoğurdu ise bilhassa da manda, buramburam, ılgıt ılgıt, ilmek ilmek Anadolu’ydu..

Bunu göz ardı etme Kılıçdaroğlu!

TİRİDİNE BANDIM

Cumhurbaşkanı’ndan özendim. Ben de memleketin hali pür melalini anlamaya çalışan okur-yazar kesime bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Yatmadan önce ‘Manda yuva yapmış söğüt dalına, yavrusunu sinek kapmış gördün mü?’gibiabsürtsözleri olan ‘Tiridine Bandım’ isimli Kastamonu türküsünü dinleyin. Memleketin haline üzülmekten bozulan sinirlerinize iyi geleceğine eminim.

BU GOL MAKYAVELLİ’YE!..

Altyapı hocalarından sık sık duyarız. ‘Biz iyi sporcu kadar iyi insan da yetiştirmeye çalışıyoruz’ söylemini.

Bu söylem Bursaspor- Boluspor U15 Elit Lig’de oynanan bir maçın 30’ncu dakikasında hayata geçti.

Bolu gol attı. Tüm oyuncular kendi sahasına koşup sevinmeye başladı.

Kurala göre, tüm oyuncular sahasına geçmişse oyun başlar. Bolulular hala attıkları gole sevinirken, Bursasporlular oyunu hızlı başlattı ve iki pasla golü buldu.

(Bu kurnazlık, bu uyanıklık yakıştı mı bizim gençlere?)

Bursaspor Altyapı Koordinatörü Hakan Cenkçiler ve Teknik Sorumlu Metin Serbest bu aşamada devreye girdi. Oyuncuları çağırıp kaleyi açmalarını istedi. Bolulular hiçbir müdahaleye maruz kalmadan gelip boş kaleye attı golü.

Meraklısına: Maçı 4-2 Bursaspor kazandı ama bana göre asıl kazanan ‘sporcu ahlakı’ oldu. Kaybeden de, ‘kazanmak için her yol mubah’ diye düşünen, yarışma ideolojisinin kölesi zihniyet.

Epeyce güzelleşti dünya bu kısa zaman diliminde,Bolusporlu topu boş kaleye gönderdiğinde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.