Hava Durumu

Bu genetik mirasla ancak bu kadar...

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2019 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 07:47

Bir yazı okudum. Çok etkilendim.
'İnsan beyni' diyordu yazıda 'hızlı evrilseydi şu an galaksiler arasında rahatça seyahat edebiliyorduk.'
Çünkü 200 bin yıl önce anatomisini Afrika'da tamamlamış bizim atalar, 50 bin yıldır da günümüzde davrandığımız gibi davranıyoruz.
Peki ne oldu da gelişmemize ket vuruldu.
Yazıda bazı örnekler sıralanmış:
İkinci Mısır imparatorluğu dönemi fizikçi ve gök bilimcisi Kamosemenes, anıtmezarların ve piramitlerin ölümden sonra kimseyi canlandırmayacağını söylediği için öldürülmüş. (Soyu devam etmemiş)
Antik Mısır'da Amentebat 'İnsanları mumyalayarak öbür dünyaya gönderemezsiniz' dediği için ailesiyle birlikte öldürülmüş. (Soyu devam etmemiş)
Romalı Flavus Lecretius Claudius matematikçi, gökbilimci ve filozofmuş. (Soyu devam etmemiş)
Kelt bilim insanı Roger Bacon mensubu olduğu Katolik Fransisken öğretisini eleştirdiği için öldürülmüş. (Soyu devam etmemiş)
İtalyan filozof Giardano Bruno. Kapalı evren görüşünden ilk sıyrılanlardan. Roma'da kazığa bağlanıp diri diri yakılmış. (Soyu devam etmemiş)
Toptan gidelim: Sadece engizisyon mahkemelerinde 50 bin aydın, düşünür, filozof yakılmış. (Soyları devam etmemiş)
Hasılıkelam, taa paleotik çağdan günümüze, 'Bu nasıl ritüel, bu nasıl anlayış, bu ne saçmalık' diyen tamı tamamına 143 milyon değerli insan öldürülmüş ve hiçbirinin soyu devam etmemiş.
Soyları devam etseydi bugün dünya nüfusunun yüzde 35'i üstün zekalıydı. Endülüs ve İskenderiye kütüphaneleri yanmamış, destekleyenler de öldürülmemiş olacaktı.
Sokağa çıkınca bakın, hepimiz geride kalan manasız kısmın torunlarıyız.
Çünkü akıllı neslin temsilcileri tarih boyunca bir bir veya topluca öldürüldü.
Buna rağmen akıllı cep telefonları üretmemiz, uzaya roket gönderebilmemiz, internette turlayabilmemiz, havada drone uçurabilmemiz, Hubble gibi teleskoplarla uzak galaksilere göz atabilmemiz ve CERN'de atom altı parçacıklarını çarpıştırabilmemiz falan büyük başarı, bu dandik genetik mirasla.

AZ OY AĞLAMA NEDENİ!

Hindistan seçimlerinde bağımsız aday Neetu Shutteran Wala, oy sayım işlemi sonrasında kendisine sadece 5 oy çıktığını görünce televizyon canlı yayınında salya sümük ağlamış.
Züğürt Ağa filminin Hindistan versiyonu gibi cereyan eden olayda Wala ağlarken 'Kendi ailemde 9 seçmen var. Ne yani sadece 5 tanesi mi bana oy verdi!' deyip hıçkırıklara boğulmuş.
Bu durumun oy makinelerinde hile yapıldığı anlamı taşıdığını da iddia eden bağımsız aday, bütün komşularının tanrıça Chintpurni'ye kendisine oy vereceklerine ilişkin yemin ettiklerini de anımsatmış.
Abi böyle zırlarken 'dur ağlama' demişler, 'sana 5 değil 856 oy çıktı. Hadi kes ağlamayı!'
Hindistan'da ülkenin büyüklüğü ve coğrafi farklılıkları sebebiyle seçim yaklaşık 1 ay sürüyor.
Bir milyondan fazla insan da seçimde görev yapıyor.
Hindistan kadar olmasa da, biz de yılbaşından bu yana seçimle yatıp seçimle kalkıyoruz.
Neyse ki bizde 'yeteri kadar oy alamadım' diye ağlayan kimse çıkmadı.
Çıktı mı yoksa, atlamışım demek.

DANANIN KUYRUĞU...

Bugün kopacak. Akşam 19.00 itibariyle oturacağız televizyon başına, gözümüz Malatyaspor-Bursaspor maçında kulağımız da Göztepe- Ankaragücü karşılaşmasında olacak. Kötünün de kötüsü bir durum bu.
Sen yensen de yetmeyebilir çünkü. Daha kötüsü, Göztepe yenildiği halde, sen de yenemezsin. Neyse, iyi düşünelim iyi olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.