Hava Durumu

iPhone'cu musun, Samsung'cu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2018 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 07:23

Allah'a şükür, girdiğimiz çıktığımız ortamlarda sehpanın üzerine rahatlıkla, hatta gururla vuracağımız bir cep telefonuna sahibiz.
Bundan sonrasını 'iPhone'cular düşünsün!
Cumhurbaşkanı dün yaptığı konuşmada isim verdi.
'Onların iPhone'u varsa, öteki tarafın da Samsung'u var' dedi.
Yerli üretim cep telefonlarından da söz etti.
Böylece, 'kutu gibi bir ayrımcılık' daha peydah etmiş olduk.
GS'li-FB'li, Orhancı-Ferdici, soyutçu-figüratifçi, laik- antilaik, Karşıyakalı- Göztepeli diye uzayıp giden yarılma listesine bundan böyle 'iPhone'cu-Samsung'cu' diye yeni ve kutu gibi bir ek yapıldı.
Şimdi özümün asıl merak konusu şu:
Partililer, milletvekilleri, hatta bakanlar arasında bu markayı kullananların 'pişikolojisi' ne kadar pişik yapacak acaba? Toplum içinde, cemiyette falan çıkarıp rahat rahat alo diyebilecekler mi?
Yaptıkları ziyaretlerde çıkarıp masanın-sehpanın üzerine rahatça koyabilecekler mi?
Ve... Bakalım ilk kim bir elektronik dükkanına gidip, 'Cumhurbaşkanımızın konuşmasını talimat kabul ettim cep telefonumu değiştirdim!' diye basına poz verecek.

YÜRÜ BE MELANİA!
ABD Başkanı Donald Trump'ın zevcesi Melania'nin boşanmak için gün saydığı haberini, ülkeye çöreklenmiş 'döviz kâbusu'ndan bağımsız okumaya çalıştım. Ve fakat, doların 6'yla 7 arasında raks ettiği şu meşum günlerde, insan ister istemez yine de içinden 'Yürü be Melania, kim tutar seni!' diye bağırmadan edemiyor!
Niye boşanmasın ki kadın?
Boşanmak için gün sayıldığı iddiası, Trump'ın eski yardımcısı Omarosa Newman Beyaz Saray günlerini anlattığı kitabında yer almış. Dünya ahiret bacım olsun Melania güzel kadın.
Ve bu güzellikle Trump'ın hodzotluklarını hiç hak etmediğini düşünüyorum.
Olayın özü şu: Babanın bir porno yıldızıyla ilişkisi çıktı. Hatuna 'sus, hiç konuşma' diye 130 bin dolar ateşlendi. Gazeteciler 'Air Force One' nam başkanlık uçağında Trump'a yekten sordular. 'Böyle bir ödeme yaptınız mı?' diye. Trump 'Bana sormayın, avukatıma sorun' dedi.
Ödeme yapıldığı kabak gibi ortaya çıkınca da, 'Ama o parayı kampanya için toplananlardan değil ,cepten ödedim!' diye açıklama yaptı.
Amerika'da bu işler böyle. Karısını aldattı diye kimseye hareket çekmez yasalar. Ama 1 cent vergi kaçır, 2 cent'i zimmetine geçir adamı kulağından asarlar!
Bill Clinton'da Monica ile Oval Ofis'te yaşadıkları için değil, yalan söylediği için büyük jürinin önüne çıkmıştı. Hâsılı, hukuk, mukuk ayrı hikaye.
Asıl soru, affedecek mi yenen bu naneleri Melania yenge!?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.