Hava Durumu

Kendi kendine yanan!

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2019 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2019 09:15

'Oto' eki, bir sözcüğün başına geldiğinde 'kendi kendine' anlamı taşıyor.
Otobüs sözcüğündeki 'oto' kendi kendine yanan manasında, bilhassa son günlerde ve Türkiye'de.
Sahi, kimi şehirlerarası yollarda, kimi şehiriçi yollarda hiç bu kadar kendi kendine yanan otobüs haberiyle muhatap olmuş muydunuz?
Geçen gün bir yakınım otobüsle Sakarya'ya gidecek, bir emaneti alıp Bursa'ya dönecekti. Baktık ayak diriyor, resmen korkuyor gitmeye. Az deştik, bindiği otobüsün yanacağından çekindiği ortaya çıktı. Ankara'dan arabalı bir başka yakın girdi de devreye, sorun çözüldü.
Arama motorunda bir tarama yaptım.
2 Ağustos'ta Balıkesir Edremit yolunda, 3 Ağustos'ta Manisa Kırkağaç'ta, 4 Ağustos'ta İzmir- Çeşme yolunda 3 otobüs yanmış. Üç günde üç! Hem de peş peşe. Resmen 'hat-trick'.
Süreç dörtte dört, beşte beş diye devam etmeyince unutup gitmiştik ki, perşembe akşamı bu kez İstanbul'da bir halk otobüsü yandı.
Kimse araştırdı mı acaba, niye yanıyor bunlar, önlem niye alınmıyor veya neden sadece bu ülkede yanıyor diye..
Böyle devam ederse, otobüse binmek ekstra cesaret işi sayılacak belki de bu ülkede.
Hasılıkelam, işe otobüsle gidip-gelen biriyim. Hakkınızı helal edin!

ÇÖP ATAN ÇÖP TOPLAYAN!

Çöpü yere atan da bizim vatandaş, toplayan da. Yıllar geçti, okur-yazar sayısı arttı, eğitimli insan sayısı arttı, yere çöp atanların sayısı bir türlü azalmadı. Bunu artık Türk örfü, ananesi, geleneği sayalım öyle gitsin bence.
Gram ilerleme olmadı çünkü bu sektörde. Eline her geçeni denize at, piknik yap çöpünü öylece bırak, şehrin ortasında yediğin gofretin ambalajını yere at vs.
Yıllardır çöp atan kötüyle, çöp toplayan iyi mücadele halinde memlekette. Enteresan bir neden-sonuç ilişkisi var bu işte:
Çöp yere atılmasa, toplanmayacak da!
Türk eğitim ve idare sistemi, yıllar yılı, sadece şu çöp işini bile halledemedi!

DENETİMLİ TEMİZ ÇEVRE

Adalet Bakanı ile Çevre Bakanı bir araya gelmiş, denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerin temizlik işlerinde istihdamı için işbirliği yapmış. Olay projeye de dönüştürülmüş:
'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi'
İki bakan gelmiş projeyi başlatacak, mavi torbalar, mavi yelekler, şapkalar, her şey tamam.
Kötü haber, ortada toplanacak çöp yok! Meğer kimi işgüzarlar, bakan beylere ayıp olmasın hesabı önceden ortalığı pırıl pırıl yapmışlar.
Tabii ki amaç mesaj vermek, bir projeyi başlatmak. Buradaki çöp toplama ameliyesinin bir miktar 'artifisyel' olmasında sakınca yok. Ama kabul edelim komik bir durum var ortada. (Eve temizlikçi geleceği zaman ayıp olmasın diye ortalığı derleyip toparlayan ablalar geldi aklıma.)

TORPİLİN BELGESİ OLUR MU?

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, kendisinden zabıt katipliği amacıyla yapılacak mülakat için 'torpil' isteyen kişinin mesajını yanlışlıkla 'WhatsApp'tan paylaşmış.
Ülke yıllarca 'rüşvetin belgesi mi olur' hususunu tartışmıştı. Rüşvete bile belge bulamazken, torpile belge bulmak, samanlıkta iğne gibi bişeydi. Belgeye bakılırsa, torpil talebinde bulunan Burcu isimli bir hanım kızımız, milletvekiline mesajda 'Mustafa Amca' diye hitap ediyor. Yani işin içinde bir miktar 'nepotizm' de var!
Öyle veya böyle bu bir ilk.
Sevinmeli, kendimizi şanslı hissetmeliyiz.
Ölüp gidecektik ve fakat bir torpil belgesi göremeyecektik.
Bu ülkede torpil yok diyene gösterecek bir belgemiz var bundan böyle.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.