Hava Durumu

Kim kime oy verdi?

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2018 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2018 07:52

KONDA araştırma şirketi, 24 Haziran seçimleri ile ilgili oldukça kapsamlı bir rapor hazırlamış. 100 sayfalık raporun uzunluğunun hakkını veren hayli uzun haberi yapılmış.
Üşenmedim sonuna kadar okudum, çıkarımım şu:
Türkiye sçmen profilinde ahım şahım bir değişiklik yok. Herkes yine bildiği lidere ve partiye oy vermiş. Değişiklik yok mu, var elbette ama, değmez analize!
Kim kime vermiş diye istediğin kadar bak, manzara üç aşağı beş yukarı aynı çünkü. Yani, bildiğiniz gibi. AK Parti büyük şehirlerde oy kaybetmiş, her 10 CHP'liden biri İYİ Parti'ye kaçmış, AK Parti'den kaçanları MHP toplamış, HDP bölgede biraz yıpranmış ama kentlerdeki oyunu artırmış vs vs.
Harita da bildiğiniz gibi. Yani üç parça.
Orta Anadolu ve Karadeniz birinci parça. Ege sahilleri ikinci parça. Güneydoğu üçüncü parça.
Okumuş okumamış seçmen durumu da aynı. Üniversiteler CHP'li, liseliler MHP'li, lise altı AK Partili... CHP'liler modern hayat tarzına sahip, AK Partililer dindar- muhafazakar vs. Seçmen psikolojisine girildiği bölümde, AK Partililerin Erdoğan giderse işler daha da kötüye gider algısından söz ediliyor. İnce'ye oy verenler ise hem kendi hayatlarından hem de ülkenin geleceğinden kaygılı ve endişeliler.
Ezcümle, batı cephesinde değişen bişey yok, şekilde de görüldüğü gibi.

Yayaya su sıçratan şoför işten kovuldu
Beklediğim haber Kanada'dan geldi. Ottawa'da yayaların üstüne kasıtlı su sıçratan şoförün işine, çalıştığı inşaat şirketi tarafından son verildi. Ee normal, artık sosyal medya çağında yaşıyoruz ve kim ne arıza çıkarsa videosunu internet ortamında izliyoruz. Bu sene bu coğrafyada da (camdan bakıyorum evet, hâlâ!) epeyce bir yağmur yağdı. Muhtemelen çok yayanın üzerine su sıçratıldı. Gönül bu(s)ralarda da böyle bir haber okumayı özlüyor ama bizde malum yollar yayalardan önce sürücülerin ve su sıçratma da geleneksel Türk folklorik hareketlerinden sayılıyor.
Ekseriyetle arkadan edilen bir küfürden başka da bir cezası yok...

Sakıncalı kolye!
Neyi buzlayacaklarını şaşırdılar artık. TV8'deki bir magazin programında yabancı bir hatunun (tanımam etmem) tıklanma rekorundan söz ediliyor. Hatunun cismi cemali ekrana bir yaklaştırılıyor bir uzaklaştırılıyor. (Hareketsiz görüntüye hareket getirmek için!) O ara fark edilmiş ki, Selena Gomez isimli bu hanım arkadaşın boynundaki haç kolye buzlanıyor.
Gomez soyisminden belli ki arkadaşımız büyük ihtimal Latin! Yine büyük ihtimal Katolik. İnancına uygun kolye takması da son derece normal. De birader siz nasıl yayıncısınız ki, bu kolyeye özenip boynuna haç takacak kişi çıkar belki fikriden giderek kolyeye 'sakıncalı' muamelesi çekiyorsunuz.
Bu kadar tuhaflık ancak bizim ülkede ve bizim televizyonlarda olur deyip geçelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.